Kezdőlap Gyöngyös és Heves megye Szükség esetén nyári napközit szervez a gyöngyösi önkormányzat

Szükség esetén nyári napközit szervez a gyöngyösi önkormányzat

834
0
Képünk csak illusztráció, forrása: femina.hu

A nyolc hónap után ismét személyes részvétel mellett ülésező képviselő-testület hétfőn elfogadta a 2021-es évre szóló költségvetési rendelet módosítását.

A grémium emellett azzal a feladattal bízta meg a Közigazgatási Igazgatóságot, hogy ha a lakosság részéről igény lesz rá, augusztusra szervezze meg a kisgyermekek felügyeletét biztosító nyári napközit.

Mivel a tankerület a korábbiaktól eltérően az idén a kisiskolásoknak nem szervezett nyári napközit, az önkormányzat próbál segíteni a családoknak. A tavaszi veszélyhelyzet miatt sok szülő kénytelen volt már az év első felében kivenni a nyári hónapokra szánt szabadságát, így nagyon sokan egyszerűen nem tehetik meg, hogy a gyermekeikkel akár napokig is otthon maradhassanak. Ahol pedig nincs segítség, a kisgyermekek felügyeletének megoldása igazán komoly kihívást jelent.

Az igényfelmérést megkezdik, valószínűleg többen élni fognak a lehetősséggel, hogy gyermekeiket az önkormányzat által szervezett napköziben helyezzék el. Az erre a célra szánt költség nagysága attól függ majd, hogy mennyien veszik igénybe a szolgáltatást – olvasható Gyöngyös Város Információs Portálján.

A tájékoztató leírás és a részvételhez szükséges szülői nyilatkozat itt található:

igenyfelmeres-2021-nyari-napkozi

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét