Kezdőlap Gyöngyös és Heves megye Kékes magazin: Horváth László propagandakiadványának helyreigazítása 1. szám

Kékes magazin: Horváth László propagandakiadványának helyreigazítása 1. szám

2246
0

Helyreigazítunk. Mától új rovatot vagyunk kénytelenek indítani, hiszen előre láthatólag mostantól a gyöngyösiek minden hónapban kézhez kapják majd a fideszes Horváth László új propaganda kiadványát (Kékes magazin), ami sok helyen enyhén szólva sem ápol köszönő viszonyt a valósággal. Most az első számmal foglalkozunk.

Immáron papíralapon is megelenevedik a kékesonline.hu hazugsággyára. Az egészben az az igazán alattomos, hogy az újságot ismert emberekkel készült igényes interjúkkal, receptekkel és más hasonló semleges tartalmakkal körítik, és igényes köntösben tálalva adagolják a bújtatott propagandát. Az ördög a részletekben lakozik az ismert arcok és prominens személyek csak arra kellenek, hogy az érdeklődést felkeltve elérjék, hogy az emberek átlapozzák a propaganda lapot, ugyanis enélkül a legtöbben azonnal kihajítanák. Végig lapozva a Kékes magazinra hallgató újságot, és ráfókuszálunk a politikai tartalmakra, elgondolkozunk azon, hogy vajon az újságíró ennyire tájékozatlan, vagy egyszerűen csak trehány, ne adj isten nem akarja látni a valóságot? Persze ezek mind-mind költői kérdések, hiszen Horváth László saját propaganda termékétől felesleges is lenne objektivitást és tényszerűséget várni. Szóról- szóra végig lehetne menni és gatyába rázni a politikai irományokat, de koncentráljunk arra az egy oldalra, nevesül az első szám 7. oldalára, amely ékes bizonyítéka annak, milyen amikor nem látjuk a fától az erdőt.

Mire költötték a soha meg nem vásárolt koronavírus tesztgépre összegyűjtött több mint 3,5 millió forint adományt?

Hiesz György polgármester egy 2020 májusi sajtótájékoztatón jelentette be, hogy az önkormányzat eláll a koronavírus kimutatására alkalmas tesztgép megvásárlásától, miután a beszállító sem a szállítási határidőt sem a gép működtetéséhez szükséges eszközöket nem tudta biztosítani. Hasonló okok miatt hiúsult meg a másodjára leadott tesztgép rendelés is, utóbbi esetében már az akkori járványhelyzet sem indokolta a tesztgép megvásárlását. Ebben a korábban fidesz színekben induló főigazgatóval együtt, a Bugát Pál Kórház szakmai vezetése is megerősítette a polgármestert. 

Az összegyűlt közel 4 millió forintnyi adomány egy részét az önkormányzat a koronavírus elleni védekezésre költötte, ózongenerátorok megvásárlására, amelyet a gyermek intézmények, önkormányzati cégek használnak, valamint saját költségvetéséből is jelentős összeget áldozott a Covid elleni védekezésre, ez az összeg meghaladja a 16 millió forintot.

Mi inkább arra lennénk kíváncsiak, hogy minden idők legrosszabb üzletét, -amikor a Magyar kormány több, mint 16 ezer lélegeztető gépet vásárolt, közel 300 milliárd forintból és ezekből az eszközökből több ezer áll raktárakban,- mi indokolta?

Mennyi bevétel és haszon származott a hatszoros áron eladott koronavírus tesztekből?

A szolgáltatást végző cég 12 687 Ft-ért végezte el a tesztelést fejenként, így az önkormányzat kasszájában, a hat tesztelési napon résztvevő 149 fő után 1892,3 Ft maradt. Természetesen ez a csekély összeg is a Koronavírus Védelmi Alapot gyarapítja. A költségek tartalmazzák a teszt árát, a szakszemélyzetet, a kiszállást.

Miért volt halaszthatatlan az év végén, a járvány kellős közepén 13 millió forint jutalmat fizetni?

Pápai Mihály Gyál fideszes polgármestere, vajon miért szavazott meg magának év végén 4 MILLIÓ 188 EZER forintnyi jutalmat?

Babák Mihály, Szarvas fideszes polgármesternek megszavazott 4 MILLIÓ 188 EZER forintnyi jutalmat, mi indokolta év végén?

Csak, hogy néhányat említsünk. Viszont Gyöngyösön sohasem kaptak városvezetők, képviselők jutalmat, az év végi 13 millió forintot azok között osztották szét, akik aktívan részt vettek a járvány elleni védekezésben, és munkájukkal a legnehezebb időkben is helytálltak, mint a szociális munkások, óvónők, bölcsődei dolgozók. Az ő munkájuk elismeréseként kaptak, átlagban plusz egy heti  fizetésnek megfelelő jutalmat.

Milyen pénzügyi segítséget adtak a Verseny utcai robbanás károsultjainak?

Bizonyára a fideszes holdudvarnak és jeles újságíróinak át kellett szervezniük a közösségi médiában tervezett kommunikációját, amikor a térség országgyűlési képviselője csupán arról tudott posztolni, hogy amennyiben szükség lenne rá az egyetem kollégiuma befogadja az otthon nélkül maradt embereket. Öröm az ürömben, hogy az önkormányzat ezt is megoldotta. A kárt szenvedett lakókat már akkor januárban lakásonként 25 ezer forintos gyorssegéllyel segítette az önkormányzat, amelyet szükség szerint további krízistámogatással egészített ki. A pénzbeli és természetbeni szociális ellátásokról szóló önkormányzati rendelet módosítás után, melyet többek között ez a tragédia is indokolt, a rendelet alapján jogosult, kárt szenvedett lakók elemi kártérítés címén összesen további több mint 1 millió forintot kaptak.

Arról a 25 emberről pedig, akiknek lakhatatlanná vált az ingatlana, az önkormányzat biztosított nekik lakhatást. DE ehhez is a tanult újságírónak kattintania kellett volna legalább kettőt, hogy ezeket az információkat megtalálja, De tudjuk az idő pénz, az igazság pedig nálunk senkit sem érdekel.

Mire költötték a városvezetők a „magukon kezdett spórolás” jegyében felajánlva fizetésük egy részét?

Sajnos az már tendencia lett, hogy, ami nincs az interneten az nem is létezik és mindig, minden jótékonykodást a kirakatba kell tenni, hiszen anélkül mit ér az egész. A város oldalán fellelhető, hogy eddig az év folyamán a városvezetők által felajánlott összeggel támogatták többek között a gyöngyösi mentősöket vagy éppen a paralimpiára készülő mátrafüredi sportolót. A támogatottak között vannak azonban olyan emberek, családok, ahol rászorultsági alapon jól jön az extra pénz. Így a felajánlott támogatást kapta már olyan egyedülálló édesanyja, aki autista kisfiát neveli. Sajnos a mindent égbe kiálltó , csak az önPR előnyben részesítőknek meg kell elégedniük azzal, ha azt mondjuk, vannak olyan emberek, akik hiába dolgoznak tisztességesen, nevelik gyermekeiket, bizony elkél a segítség.

Miért kapott több millió forintot egy magántulajdonú társasház felújításra?

A megbocsátás nagy erény, így mi sokadszor megtesszük ezt a nívós Kékes magazin újságíróival szemben. És igyekszünk közérthetően elmagyarázni.

Hosszú évek óta elérhető Gyöngyösön egy olyan pályázat, amely műemlékek felújítására irányul. Az elmúlt években ennek a pályázatnak köszönhetően újult meg többek között a Vármegyeház is. A Mátra Szálló, mint Gyöngyös egyik kultikus épülete részt vett tavaly ezen a pályázaton és nyert. Nyilván senki előtt sem ismeretlen, hogy a műemlékeket nem ám csak úgy ukmukfukk módon lehet rendbe hozni. Különféle szabályoknak meg kell felelni, így a költsége is jóval magasabb.

Miért éppen a 24 órás orvosi ügyelet fenntartására nincs tovább pénz a járványidőszakban?

Horváth László, kormányzati képviselő nagyon kardoskodott amellett, hogy ha mindenre van pénz, akkor erre mindenképp kell, hogy legyen. A törvény azonban csak 16 órát ír elő kötelezően. Ezek szerint rossz a törvény? A kormányon lévő képviselő vajon mit gondol erről? Netán nem végzi a dolgát? Azokon a településeket-bizonyára van köztük számos kormánypárti vezetésű is-, ahol egyébként is 16 órában működik az orvosi ügyelet, ott hogyan oldják meg ezt a feladatot? Gyöngyösön nem, hogy orvosi ügyelet van, de a háziorvosoknak készenlétben kell lenniük a jogszabálynak megfelelően, emellett van egy kórháza a városnak és ott van az Sürgősségi Betegellátó Osztály (SBO) is. Így 16 órás orvosi ügyelet mellett is biztosítható az emberek 0-24 órás ellátása.

Bár azért az is megérne egy kérdést, hogy a 2014-ben a  fidesz szakértői képviselő- jelöltjeként induló kórház főigazgató, hogy hagyhatta, hogy a Covid osztályon a legnagyobb terhelés alatt dolgozók pótlékát jelentősen csökkentsék.

Mivel a napokban a második szám is a postaládákba érkezik, egész biztosan folytatjuk.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét