Kezdőlap A nap képe Újabb állatvédelmi akció zajlott Gyöngyös legproblémásabb városrészén

Újabb állatvédelmi akció zajlott Gyöngyös legproblémásabb városrészén

894
0
Képünkön egy, az Új Nap Egyesület által a Durandából korábban mentett eb látható. Fotó / Új Nap Közhasznú Egyesület Facebook oldala

Szerdán újabb közös ellenőrzést tartott a gyepmesteri telepet üzemeltető Új Nap Közhasznú Egyesület és a Gyöngyösi Városrendészet. A két szervezet még márciusban állapodott meg, hogy fokozzák az ebtartásra irányuló ellenőrzések számát. Akkor a harmadosztályon tizenegy kóbor ebet fogtak be, egy esetben feljelentést tettek, további egy esetben pedig helyszíni bírságot szabtak ki a városrendészek. Most a Durandában zajlott akció.

Az egyesület és a Városrendészet célja, hogy fellépjenek a szabálytalan állattartókkal szemben, illetve minél több kóbor állatot megmentsenek meg, akik később szerető gazdikhoz kerülhetnek.

Az Új Nap Egyesület Facebook oldalán rendszeresen számol be Gyöngyös legproblémásabb városrészéből, a Durandából mentett állatokról.

Sajnos szomorú és dühítő történetek kapcsolódnak ehhez a városrészhez, ahol olyan mélyigénytelenségben élő emberek keverednek normális életvitelt folytató városlakókkal, ami nem csak az ott élők, de sokszor az egész város életét keserítik meg. Ezek az emberek az állatokkal sem bánnak megfelelően.

Itt rögtön kiemelendő, hogy vannak, akik mészszegénységben élnek, de az nem törvényszerű, hogy ez mélyigénytelenséggel párosuljon.

A szerdai akciónál jelen volt Kévés Tamás a város jobbikos alpolgármestere, aki egyben a körzet képviselője is. Facebook bejegyzésében így fogalmaz, „mi és a velünk együtt dolgozó szervezetek évek óta elhivatottan dolgozunk azon, hogy ez a helyzet javuljon. De sajnos be kell látni , hogy ez is, akárcsak a szemetelés, az égetés és még lehetne sorolni csak akkor rendeződik, ha a fejekben rend lesz. Addig csak szélmalomharc és tűzoltás.”

Kévés Tamás beszámolójából kiderül, hogy az akció során több kóbor kutyát sikerült befogni és hatósági intézkedés is történt. Az év során több fokozott akció és ellenőrzés is várható a város egész területén.

Az ehhez hasonló összehangolt akciók mellett fontos, hogy az állampolgárok sem menjenek el szó nélkül az esetek mellett. Ha valaki felügyelet nélkül kóborolni hagyja kutyáját, 5-től 50 ezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható.

Aki kóbor, vagy rosszul, a szabályoknak nem megfelelően tartott állatot észlel, munkaidőben bejelentést tehet az alábbi elérhetőségeken:

Gyöngyösi Közös Önkormányzati Hivatal Városfejlesztési és Városüzemeltetési Igazgatósága:
Nékám Nelli 37/510-346
Gyöngyösi Járási Hivatal:
37/795-016

Illetve kóbor állat esetében továbbá bejelentést tehet az Önkormányzat megbízásából gyepmesteri feladatokat ellátó Új Nap Egyesületnél:
31/ 781-2162, 31/781-3063

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét