Kezdőlap A nap képe Kéziseink a szeméttel szemben is felvették a kesztyűt.

Kéziseink a szeméttel szemben is felvették a kesztyűt.

1310
0
Fotó / gykk.hu

A Gyöngyösi Kézilabda Klub is csatlakozott a „Tisztítsuk meg az országot” elnevezésű hulladékgyűjtési akcióhoz, amelynek keretében Gyöngyösön egészen május végéig gyűjtik az eldobált szemetet. A HE-DO B. Braun Gyöngyös farkasai voltak az elsők, akik kesztyűt húztak, és a szemét felszámolásába kezdtek.

A gyöngyösi önkormányzat egy pályázatnak köszönhetően 22 millió forintból valósíthatja meg a három héten át zajló környezetvédelmi akciót, amelynek keretében összesen 800 köbméter szemetet gyűjtenek össze a város kül- és belterületein. Az akcióhoz bárki csatlakozhat, így játékosaink sem tétlenkedtek: elsőként húztak kesztyűt, és indultak hulladékvadászatra.

– Az elmúlt években minden alkalmat megragadtunk, hogy csatlakozzunk valamilyen társadalmi felelősségvállalás kapcsán meghirdetett akcióhoz, sajnos az elmúlt időszak ebben nagyon szűkös volt, sok rendezvényünk elmaradt, úgyhogy kapva kaptunk az alkalmon, azon a felkérésen, hogy csatlakozzunk – mondta a Gyöngyösi TV-nek Nagy Attila, a Gyöngyösi Kézilabda Klub elnöke.

Fotó / gykk.hu

Élvonalbeli férfikézilabda-csapatunk játékosai a Dr. Fejes András Sportcsarnoktól indulva a vasúti sínek mentén eldobált szemetet gyűjtötték össze, és akciójuk során a használt vécéülőkétől a sörösdobozokig sok mindennel találkoztak, végül több zsák szeméttől sikerült megtisztítaniuk a környéket.

A hulladékgyűjtéshez egyébként bárki csatlakozhat, az ehhez szükséges információk megtalálhatók a város weboldalán.

 

gykk.hu

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét