Kezdőlap A nap képe Valakiről leveszem a zakót, a nadrágot, a gatyát és az inget, majd...

Valakiről leveszem a zakót, a nadrágot, a gatyát és az inget, majd utána visszaadom neki a gatyát és az inget

1764
0
Fotó / Gyöngyösi Tv

Faragó Tamás gyöngyösi önkormányzati képviselő, a Jobbik frakcióvezetője ezekkel a szavakkal jellemezte a helyzetet, miszerint a kormány pár napja az elvonásokkal és bevételkieséssel sújtott Gyöngyösnek 316 millió forint támogatást ítélt meg.

Valakiről leveszem a zakót, a nadrágot, a gatyát és az inget, majd utána visszaadom neki a gatyát és az inget, és akkor annak örülni kell.

Gyöngyös olyan feladatok finanszírozására kapott most támogatást, amelyekre más jogcímen már évekkel ezelőtt beadta a többlet-forrásigényét – hangzott el  városi televízió Fórum című műsorában.

Május 6-án tette közzé a kormány azoknak a 25 ezer főnél nagyobb településeknek a névsorát, amelyek között összesen 23 milliárd forintot osztottak szét az elmaradt iparűzésiadó-bevételek pótlására. Gyöngyös 316 millió forint támogatásban részesült, amit hat európai uniós pályázat megnövekedett forrásigényeinek pótlására fordíthat.

A frakcióvezetők abban egyetértettek, hogy a támogatás jelentős segítséget jelent a városnak, azonban mint Végh Attila baloldali frakcióvezető rámutatott, már régóta tudható, hogy a 2016-2017-es időszakban elnyert, elvileg 100 %-os finanszírozású, elhúzódó uniós pályázatok többletforrást igényelnek, és ezekre az önkormányzat évekkel ezelőtt be is nyújtotta az igényét. „Beadtuk a többletforrás-igényeket, csak éppen választ nem kaptunk rá, valahol elakadt a bürokrácia süllyesztőjében, és az volt az információ, hogy a politikai akarat hiányzik ahhoz, hogy Gyöngyös ezeket a pénzeket megkapja. Most a politikai akarat megjött, ugye közelednek jövőre a választások” – mondta Dr. Végh Attila, a Baloldali Frakció frakcióvezetője.

Kiss Tivadar, a Fidesz-Városom, Szeretlek Egyesület frakcióvezetője a következőképpen reagált. „Most az az iparűzési adó bevétel lett kompenzálva, amely ott maradt a vállalkozóknál, tehát nem kellett nekik befizetni a város kasszájába, nem vette el a kormány, ott maradt a vállalkozóknál. Viszont ezt a pénzt, amit ennek fejében ad most a kormány, azt az uniós pályázatok önerejére kell fordítani, és ebből a polgármester úr levele alapján hat pályázat finanszírozható.”

Faragó Tamás, a Jobbik frakcióvezetője is hangsúlyozta, hogy a támogatás nagy segítséget jelent Gyöngyösnek, azonban emlékeztetett rá, hogy ettől jóval nagyobb összegtől esett el a város a kieső bevételek miatt.

„Valakiről leveszem a zakót, a nadrágot, a gatyát és az inget, majd utána visszaadom neki a gatyát és az inget, és akkor annak örülni kell. Ha jól emlékszem, 7-800 millió forint körül volt az elvonás itt az elmúlt időszakban, és ebből visszakaptunk 300 milliót” – fogalmazott a Jobbik frakcióvezetője.

Faragó Tamás arról is beszélt, hogy a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Hunguest Hotels mátrai szállodái közel 2 milliárd forintos támogatásban részesültek.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét