Kezdőlap Magyarország Karikó Katalin helyretette a magyar kormány vakcinatáblázatát

Karikó Katalin helyretette a magyar kormány vakcinatáblázatát

1092
0
Karikó Katalin kiegészítette a a magyar kormány által vasárnap közzétett adatsort az egyes vakcinák hatásaival kapcsolatban. Forrás: Karikó Katalin Facebook oldala

Karikó Katalin, a Pfizer-vakcinák kifejlesztésében részt vevő magyar biokémikus Facebook oldalán mondta el, miért volt teljesen szakmaiatlan a kormány által vasárnap közzétett adatsor az egyes vakcinák hatásaival kapcsolatban.

A kormány adatai szerint az orosz Szputnyik és kínai Sinopharm vakcinák beadását követően kevesebben betegedtek meg koronavírussal vagy hunytak el, mint az úgynevezett nyugati készítmények használata után.

Karikó Katalin. Fotó / forbes.hu

Karikó Katalin szerint azonban ezekből az adatokból kimaradt az elhunytak kora, amit pedig egy ilyen közleményben kötelező lett volna feltüntetni.

A Pfizert használták többek között az idősotthonokban, krónikus betegeknél, közülük halt meg 32 fő 100 ezer főre vetítve. Ráadásul a Pfizert már 4 hónapja alkalmazzák. Ezzel szemben a Sinopharm használata után – amit 2 hónapja használnak – 16 ember halt meg 100 ezer főre vetítve, ezt azonban nem adták krónikus betegeknek.

A betegségek mellett a beoltottak és elhunytak korát is fel kell tüntetni különben ez teljesen félrevezető információ. Azt kellett volna feltüntetni hogy Magyarországon 4 hónap alatt 100 000 idős krónikus beteg emberből hányan haláloznak el az öregek otthonában. Illetve krónikus betegséggel nem rendelkező 100,000 emberből hányan halnak meg 4 hónap alatt.

A magyar kormány mellett a szerbiai egészségügyi hatóságok is közzétettek adatokat a vakcinák hatékonyságáról, azok azonban teljesen más képet mutatnak.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét