Kezdőlap Gyöngyös és Heves megye Nagyobb kukák a Meki körül: remélhetőleg használni is fogják őket

Nagyobb kukák a Meki körül: remélhetőleg használni is fogják őket

921
0
Kép forrása: alapjarat.hu

Örökös visszatérő probléma a szemetelés kérdése.

A civilizáció rohamos fejlődésével együtt mintha ugyanolyan rohamosan növekedne a civilizálatlanság is.

Szemetelés. Előfordul, hogy a szándék ugyan megvan, de az emberek a megtelt szemetesek tetejére helyezik a hulladékukat, amit az első komolyabb szellő szétvisz. A normális hozzáállás az lenne, ha egy ember szemetet generál, de nincs a közelében gyűjtő edény, vagy ami van már megtelt, akkor azt vigye magával a legközelebbi olyan lehetőségig, amiben van még hely a szemét megfelelő tárolásához. Sokat segítene az is, ha a hulladék térfogatának csökkentésére is odafigyelnének az emberek, gondolva másokra is. Ha mindenki így tenne, drámai javulás lenne érzékelhető e téren. 

A legelkeserítőbb azonban az, amikor egyesek egyszerűen csak „ott és azonnal” megválnak a szeméttől, nem törődve semmivel.

Sajnos ilyen esetből is sok van. A szemetelés nem gyöngyösi sajátosság, országszerte (sőt a világon máshol is) komoly gondot okoz.

Gyöngyös önkormányzata most egy kis, de hasznos lépést tett egy  probléma megoldása felé. A McDonalds közvetlen környékén az eddigi 36 literes szemétgyűjtő edényeket 60 literesre cserélték.

Mint Gyöngyös Város Információs Portálján írják, az elmúlt hónapokban több lakossági észrevétel is érkezett a városházára azzal kapcsolatban, hogy a főként a gyorséttermi fogyasztásból keletkezett hulladék sokszor nem fért el a kisebb kukákban, és a szétszórt szemét csúfította a környezetet.

A nagyobb méretű, öntvény szemetesekből hármat helyeztek ki az étterem közelében. Egyet közvetlenül a Hunyadi utcai vendégparkolóhoz, egyet a Pozsonyi utcában, a közelben lévő áruház elé, egyet pedig a 3-as számú főút túloldalára, a Lidl parkolójához.

Kép forrása: gyongyos.hu

A köztisztaság érdekében nem csak a szemetesek méretét növelték meg. A Városgondozási Zrt. munkatársai a Hunyadi utcában már hetente kétszer, hétköznap és a hétvégén is gondoskodnak a kukák kiürítéséről.

Ezzel valószínűleg a szemetelés problémaköre nem oldódik meg, de biztosan lesz kézzel fogható eredménye.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét