Kezdőlap Gyöngyös és Heves megye Gyöngyös: hidegaszfaltos kátyúzás indul február végén

Gyöngyös: hidegaszfaltos kátyúzás indul február végén

450
0

Gyöngyös Város Információs Portálja tette közzé, a lakosság jelzését is figyelembe véve február utolsó hetében elkezdődik az önkormányzati tulajdonban lévő utak kátyúzása Gyöngyösön.

A hőmérséklet miatt még csak zsákos hidegaszfaltos javításra lesz lehetőség –mondta el az önkormányzat útellenőre, Kővári László, aki hozzátette: a munkát még a tavalyi költségvetésben kátyúzásra meghatározott összegből áthozott 1 millió 100 ezer forintból valósítják meg a jövő héten.

Van, amivel nem lehet várni

A télvégi mentesítő kátyúzás érinti a város északi és déli részét, a belvárost és a nyolcvanasi városrészt, valamint Mátrafüredet is.

A melegaszfalt sokkal tartósabb

A melegaszfaltos kátyúzás majd a tavasszal kezdődhet el. Ezt nem csupán a megfelelő időjárás indokolja, szükség van a város költségvetésének elfogadására is. Az idei büdzsében a tavalyinál több forrást tervezett a város az utak javítására.

Az önkormányzat tulajdonában lévő utak karbantartását ebben az évben is az a cég végzi majd el, amelyik a versenyszabályzatnak megfelelően meghirdetett pályázati kiíráson eredményesen szerepel.

Több olyan útszakasz is van a városban, melyet nem az önkormányzat, hanem a Magyar Közút Nonprofit Zrt. tart karban. Ilyen a Kossuth, a Vachott Sándor, a Petőfi, valamint az Egri út egy része, illetve a 3-as számú főút és a Mátrába vezető 24-es út – olvasható a gyongyos.hu-n.

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét