Kezdőlap A nap képe Dudás Róbert: átgondolt és fokozatos nyitásra van szükség

Dudás Róbert: átgondolt és fokozatos nyitásra van szükség

1119
0
Fotó / GYTV

Ma délután Gyöngyösön tartott sajtótájékoztatót Dudás Róbert, a Jobbik Magyarországért Mozgalom országgyűlési képviselője.

A képviselő átgondolt és fokozatos nyitást javasol. Elmondása szerint a koronavírus okozta válság miatt bajba jutott szektorok esetében nemcsak a tartalékok fogytak el, hanem a türelem is.

A rövid sajtótájékoztató vágatlan formában megtekinthető Erbeszkorn Tamás gyöngyösi hírei Facebook oldalon.

Dudás Róbert kiemelte, a nyitásnak biztonságosnak kell lennie. Folyamatosan járja a körzetet, a megyét, sokakkal találkozik, ma a Gyöngyösi állatkertbe is ellátogatott, tájékozódik a bajba jutott szektorok kapcsán. Bármilyen lépés is következik, hangsúlyozta, hogy az kizárólag a járványügyi intézkedések maximális betartás mellett lehetséges.

A jobbikos országgyűlési képviselő bővebben beszélt a Magyarországon jelenleg fennálló kettős mérce megszüntetéséről. Ha a kaszinók nyitva lehetnek, a bevásárlóközpontokban és üzletekben lehet tömeg, akkor miért nem lehet megengedni a bezárt vállalkozások fokozatos nyitását – tette fel a kérdést.

Kifejtette, hogy két célt kell megfogalmazni. Az egyik, az hogy mindenképp és mielőbb meg kell fékezni a koronavírus járványt, a másik, hogy nem pusztán újra kell indítani a gazdaságot, hanem meg is kell menteni.

Elmondta, a jelenlegi bértámogatási rendszer nem jó, európai viszonylatban is elmarad.

Dudás Róbert kiemelte a Gyöngyösi Állatkert helyzetét, akik magán állatkertként az elmúlt időszakban semmilyen segítséget nem kaptak. Ígérete alapján a probléma megoldása érdekében holnap az agrárminiszterhez fordul. Véleménye szerint, mivel az állatkert látogatása egy szabadtéri esemény, lehetőség lenne a szabályok betartása melletti, akár csökkentett létszámmal történő fokozatos nyitásra.

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét