Kezdőlap A nap képe Gyöngyös: az egész városnak munkát adott a hó

Gyöngyös: az egész városnak munkát adott a hó

863
0
A Dombon a járdát kis traktor takarította.

A meteorológiai előrejelzéssel ellentétben pénteken délelőtt intenzív havazás kezdődött Gyöngyösön is, és kora délutánra már több mint öt centiméteres hó borította a város útjait.

Boros Vince városgazda Gyöngyös Város Információs Portáljának elmondta: pénteken először Mátrafüred legforgalmasabb útjain rendelte el a síkosságmentesítést, majd Gyöngyösön is elkezdődött a nagyobb forgalmú belvárosi utakat, illetve a közintézményekhez, az orvosi rendelőkhöz és a kórházhoz vezető utak takarítása.

Képünk illusztráció. Fotó / Gyöngyösi TV

Ezzel párhuzamosan a Városgondozási Zrt. munkatársai elkezdték a városi járdák takarítását is.

A síkosság-mentesítés érdekében a városgazda a teljes hétvégére elrendelte a készenléti szolgálatot.

A városgazda kiemelte: vannak a városban olyan főbb útszakaszok, amelyek nem önkormányzati, hanem állami tulajdonban vannak. Egyebek között ilyen a Kossuth, a Vachott Sándor, a Petőfi, valamint az Egri út egy része, illetve a 3-as számú főút és a Mátrába vezető 24-es út. Ezek tisztításáról a Magyar Közút Nonprofit Zrt-nek kell gondoskodnia.

Az utak síkosság- és hómentesítése mellett az önkormányzat gondoskodik egyebek között a járdák, a buszvárók és a gyalogátkelőhelyek előtti járdaszakaszok biztonságáról.

Boros Vince hangsúlyozta: a lakosok is sokat tehetnek annak érdekében, hogy a városban lévő járdák járhatóak legyenek. Az ingatlan tulajdonosának vagy bérlőjének a feladata az ingatlan megközelítésére szolgáló telekhatár legalább 5 méteres szélességben megtisztítani. Ha valaki nem tesz eleget a kötelezettségének, és az ingatlannál emiatt baleset történik, a kártérítés az ingatlan tulajdonát vagy bérlőjét terheli.

Ma nagyon sokan ragadtak hólapátot, hogy környezetükben megfelelő körülményeket teremtsenek a gyalogos és autós közlekedés számára és városszerte folytak a gépi, illetve kézi munkálatok.

A hó azonban a kellemetlenségek mellett legalább annyi örömöt is okoz sokaknak. Jó lehetőség ez most a természet szerelmeseinek és a téli sportok kedvelőinek egyaránt, hogy mozgalmasan tölthessék az előttünk álló hétvégét.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét