Kezdőlap A nap képe Mátra: forgalom koordinálás és rendőrségi ellenőrzés várható a hétvégén

Mátra: forgalom koordinálás és rendőrségi ellenőrzés várható a hétvégén

1977
0
Forrás: google

Gyöngyös Város Információs Portálja számol be róla, hogy közös egyeztetést tartott a Gyöngyösi Városrendészet, a rendőrség, a mátrafüredi polgárőrség és a Kékestető Nonprofit Kft. képviselői annak érdekében, hogy kezeljék az elmúlt időszakban a Kékestetőn és a 24-es főúton megjelent jelentős autóforgalmat.

Próbajelleggel a városrendészet munkatársai polgárőrökkel közösen személyes jelenléttel igyekeznek koordinálni a hegyre gépjárművel tartókat, illetve folyamatos összeköttetésben lesznek a Kékestetőn működő parkoló őreivel.

A cél, hogy elejét vegyék annak, hogy a csúcsra vezető út beduguljon. Ez több szempontból rendkívül fontos. Hiszen az elmúlt időszakban is több óra volt a várakozási idő, illetve baleset esetén a mentőautó sem tud feljutni, a feltorlódott autók miatt.

A rendőrség a következő időszakban folyamatosan ellenőrzéseket hajt végre a 24-es főúton, valamint Kékestetőn, a szabálytalanul parkolókat pedig szankcionálni fogja.

Az egyeztetésen résztvevők egyetértettek abban, hogy a pandémia is közrejátszik ebben a rendkívüli helyzetben, hiszen a belföldi turizmus élénkülésével, Magyarország legmagasabb pontja is kiemelt figyelmet kap.

Aki hétvégén Kékestetőre tervez kirándulni, érdemes lesz követnie Gyöngyös Város Hivatalos Facebook-oldalát, a Mátra Facebook-oldalát, ahol tájékoztatást kaphat az aktuális helyzetről.

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét