Kezdőlap Gyöngyös és Heves megye A gyöngyösi és a hatvani sofőr is ittasan ült volán mögé

A gyöngyösi és a hatvani sofőr is ittasan ült volán mögé

1028
0
Fotó / police.hu

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába pénteken kettő anyagi káros és egy személyi sérüléssel  járó közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés.

A gyöngyösi Alkotmány utca és Zöldfa utca kereszteződésében december 11-én, pénteken délelőtt két személyautó ütközött össze. A balesetben személyi sérülés nem történt, azonban az egyik gépjárművezetővel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott.

.

Egy hatvani férfi is balesetet szenvedett pénteken. A sofőr tehergépjárműjével az M25-ös autóúton közlekedett, amikor a kihajtónál észlelte, hogy rossz irányba kanyarodott. Visszakormányozta a járművet, de a manőver során a gépjármű szalagkorlátnak ütközött, majd azt átszakítva az árokba borulva állt meg.  Az orvosi ellátást igénylő sérülést szenvedett férfival szemben alkalmazott alkoholszonda szintén pozitív értéket mutatott.

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét arra, hogy az ittas járművezetés kiemelt baleseti kockázatot jelent.

Aki alkohol fogyasztását követően vezet, annak szűkül a látótere, így nehezebben veszi észre a fontos ingereket. A látás megromlása általában nem tudatosul, ezért különösen veszélyes. Az ittas járművezető azt hiszi, hogy a látása tökéletes, és ennek megfelelően vezet.

A mozgásai pontatlanabbá válnak. Vezetés közben nagy szükség van a mozgások pontos irányítására, a kéz- és lábmozgások összerendezésére. Alkohol hatása alatt a gépkocsik vezetői nem érzékelik időben a jármű kismértékű oldalirányú kitéréseit, a megfelelő kormánykorrekciót késve hajtják végre, ennek következtében a járművet nem tudják egyenesen tartani az úton.

Alkohol hatására a döntési idő meghosszabbodik, a hibás döntések száma növekszik. Csökken a felelősségérzet és az önkontroll.

 

police.hu

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét