Kezdőlap A nap képe 16 darab ózongenerátort vett az önkormányzat a Koronavírus Védelmi Alapból

16 darab ózongenerátort vett az önkormányzat a Koronavírus Védelmi Alapból

887
0
Fotó / gyongyos.hu

Gyöngyös önkormányzata 16 darab ózongenerátort vásárolt – jelentette be mai sajtótájékoztatóján Hiesz György polgármester. A berendezésekre az adományozók felajánlásból megteremtett Koronavírus Védelmi Alap nyújtott fedezetet. Az eszközök a város által fenntartott intézményekbe kerülnek, jut minden óvodában és bölcsődébe, a szociális intézményekbe, könyvtárba, Művelődési Házba és a városházára is.

Az ózongenerátorok a koronavírussal szemben, a helységek fertőtlenítésében jelentenek majd óriási segítséget, de akár egy influenza járvány idején is jó szolgálatot tehetnek.

A polgármester bejelentette, hogy az önkormányzat megteremti az antigén gyorstesztekkel történő tesztelés lehetőségét is. A lakosok önköltséges formában kérhetik a tesztelést, az önkormányzat december 3-tól minden héten, csütörtökön biztosítja a helyszínt (Visonta úti Idősek Klubjában), a steril körülményeket és az emberi erőforrást ehhez. Az antigén gyorsteszt ára 12.600 forint körül lesz, és 15 percen belül eredmény is születik.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét