Kezdőlap Gyöngyös és Heves megye A Parlamentig jutott a Kálváriaparti Sport- és Általános Iskola segítségkérése

A Parlamentig jutott a Kálváriaparti Sport- és Általános Iskola segítségkérése

2447
0
Dudás Róbert a Jobbik Magyarországért Mozgalom országgyűlési képviselője

Hétfőn, a Parlamentben, Dudás Róbert jobbikos országgyűlési képviselő szólalt fel, a Gyöngyösi Kálváriaparti Sport- és Általános Iskola ügyében.

Mint sokak számára ismert, nemrégiben átmeneti leállásra kényszerült az intézmény, az elavult fűtésrendszer működésképtelensége miatt. Hozzánk eljutott információk alapján a szülők részéről hatalmas felháborodás övezte az iskola átmeneti bezárását.

Eme ügy kapcsán szólalt fel a képviselő most a Parlamentben, aki a múlt héten személyesen is ellátogatott az iskolába, hogy a valós és teljes helyzetről első kézből informálódjon.

Dudás beszéde elején kihangsúlyozta az oktatás fontosságát és kiemelte azt, nem baj, hogy a kormánnyal nem értenek mindenben egyet, baj akkor van, ha nem hallják meg egymás hangját. Általánosságban fogalmazott meg dolgokat a vidéki oktatás tekintetében, majd rátért a Gyöngyösi Kálváriaparti Sport- és Általános Iskola helyzetére. Hangsúlyozta, hogy nem bírálatot kíván megfogalmazni, sokkal inkább mindenkit arra buzdított, hogy közösen találjanak megoldást. Nem a felelősök keresését tartja fontosnak, hanem sokkal inkább a megoldáshoz való eljutást. Nagy tisztelettel megkérte a kormányzat tagjait, vegyék észre, hogy az intézmény tekintetében a 24. órában vagyunk.

Ez nem pártérdek, nem városérdek, nem kormányérdek, ez a gyermekek, a szülők, a társadalom és az oktatás érdeke.

A teljes beszéd az alábbi felvételen megtekinthető.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét