Kezdőlap A nap képe Felújítás, útépítés, ipari park fejlesztés – ezekről is döntött a gyöngyösi grémium

Felújítás, útépítés, ipari park fejlesztés – ezekről is döntött a gyöngyösi grémium

899
0
A kép forrása: Gyöngyösi TV

A gyöngyösi képviselő-testület szeptemberi ülésén a grémium módosította a város idei költségvetési rendeletét. Erre egyebek között azért volt szükség, mert az önkormányzat bevételeit jelentős mértékben csökkentették a koronavírus következtében előállt veszélyhelyzettel összefüggő központi rendelkezések, melyek befolyásolták a helyi gazdaság alakulását is, ezzel együtt a helyi adóbevétel mértékét.

Kovács Róbert, a városháza pénzügyi igazgatója kiemelte: az eddigi befizetések alapján megállapítható, hogy összességében a júniusban már módosított tervnek megfelelő befizetés teljesült a hónap közepéig.

Kedvezőtlen azonban, hogy a módosítás után az önkormányzat gyakorlatilag már nem rendelkezik általános tartalékkal, amely komoly nehézséget okozhat az év hátralévő időszakában, de a szűkre szabott költségvetési keretek miatt bizonyos kommunális közszolgáltatások terén is kompromisszumra kényszerül. A költségvetés végrehajtása érdekében idén új kötelezettségvállalások terén is komoly önkorlátozásra lesz szükség.

A nehézségek ellenére az önkormányzat most is több olyan döntést hozott, melyek fontosak a város működése, fejlődése miatt.

A képviselő-testület jóváhagyta annak a közbeszerzési folyamatnak az elindítását, amely Gyöngyös ipari parkjában egy új gyöngyösi ipari terület kialakítását teszi lehetővé. Az európai uniós támogatással megépülő, 600 millió forintos beruházás segíti majd a város és a térség gazdasági fejlődését, valamint növeli lakosságmegtartó erejét.

A grémium egyetértett azzal, hogy a Dobó Úti Tagóvoda és Bölcsőde tetőszigetelés felújításának folytatásra az önkormányzat szerződést kössön a Városgondozási Zrt.-vel. A költségvetési előirányzaton rendelkezésre álló forrásból csaknem 20 millió forintot biztosít a korszerűsítésre a város.

A Felsővárosi Általános Iskola tornacsarnokának tetőszigetelésére a városi költségvetés céltartalékából 8 millió forintot szabadított fel a grémium.

A testület továbbá jóváhagyta az Akaszka utcában lévő rossz minőségű út megépítését, melyre mintegy hárommillió forintot nyújt az önkormányzat – olvasható Gyöngyös Város Információs Portálján.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét