Kezdőlap Gyöngyös és Heves megye Gyöngyös: soron kívüli patkányirtás lesz

Gyöngyös: soron kívüli patkányirtás lesz

683
0

Gyöngyös Város Információs Portálja számolt be róla, hogy az önkormányzat soron kívüli rágcsálómentesítést végez Gyöngyös egyes területein.

A munkát az önkormányzat megbízásából a Bábolna Bio Kártevőirtó Szolgáltató Kft. végzi. A vállalkozó minden esetben ellenőrzi a kezelt területet, és ha szükséges, megismétlik a beavatkozást.

A mentesítéshez Protect paraffinos rágcsálóirtó-kockát és -korongot használnak, melyek hatóanyaga a bromadiolon. A szer hatóideje körülbelül 30 nap, ezért előfordulhat, hogy az elkövetkező egy hónapban több rágcsálót is lehet majd a felszínen látni.

A rágcsálók elszaporodásának egyik oka, hogy az elmúlt időszakban a város több pontján végeztek szennyvízcsatorna-rekonstrukciót, ezért a rágcsálók a felszínre menekültek a megszokott életterükből.

Azonban a lakosság is sokat tehet azért, hogy minél kevesebb patkány élősködjön az emberek lakókörnyezetében. A rágcsálók gyakoribb előfordulásukhoz ugyanis hozzájárul, ha a szeméttárolók mellett kiszóródott ételmaradékok vannak, de a felszínre csalogatja a patkányokat a kóbor állatok etetése, vagy a wc-be öntött, majd a csatornákba kerülő ételmaradék is.

A rágcsálók elszaporodása ellen a mentesítést végző vállalkozóval kötött szerződés alapján Gyöngyösön évente kétszer, tavasszal és ősszel minden évben elvégzik a patkányirtást, figyelembe véve a lakossági bejelentéseket is. Éppen ezért az önkormányzat arra kéri a gyöngyöseiket, hogy az eredményes munkavégzéshez érdekében továbbra is tájékoztassák a hivatalt, ha valahol kirívóan sok rágcsálót észlelnek.

Észleléseiket az alábbi elérhetőségeken jelezhetik:

Gyöngyös Városi Közös Önkormányzati Hivatal:

Bondor Györgyi 37/769-112 bondor.gyorgyi@gyongyosph.hu

Szolgáltató:

Bábolna Bio Kft. 1107 Budapest, Szállás út 6. e-mail: szolgaltatas@babolna-bio.com

Gyöngyösi helyi képviselő: Szonda Györgyné, telefon: 37/316-427, e-mail: szonda.gyorgyne@upcmail.hu

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét