Kezdőlap Gyöngyös és Heves megye Gyorssegély kiutalását kezdeményezi a gyöngyösi baloldali frakció

Gyorssegély kiutalását kezdeményezi a gyöngyösi baloldali frakció

806
0
A Lokodi utcában augusztus 17-én történt a tragédia. Képünk csak illusztráció

300 ezer forintos gyorssegély kiutalását kezdeményezi, a gyöngyösi képviselő-testület baloldali frakciója, a Lokodi utcai tűzesetben érintett háztartások számára. A segélyezés nem terjedne ki a kigyulladt lakásra, ennek pedig az az oka, hogy a gyanú szerint szándékos bűncselekmény történt.

A lakásban, amelyben a tűz keletkezett, egy idős hölgy és a lánya lakott. A nyugdíjas hölgy bennégett a lakásban, a lányát pedig a mentők vitték el. A ház lakói azt beszélik, hogy a 47 éves nő végezhetett az anyjával, de a rendőrség még nem adott ki bővebb tájékoztatást.

A baloldali frakció gyorssegély kiutalását kezdeményezi a tűzben megrongálódott háztartások számára. A történtek miatt a segítség a kigyulladt lakásra nem terjedne ki. Az egyenként 300 ezer forintos támogatást a szociális keretből fizetnék ki.

– Itt még az lehet kérdés esetleg, hogy egységes legyen ez az összeg, vagy vegyük figyelembe azt, hogy bizonyos lakások nagyobb mértékben károsodtak. Itt főleg a közvetlenül az első emelet alatti lakás, illetve a második emeleti lakás sérült jobban. – mondta Dr. Végh Attila frakcióvezető (MSZP-DK-EGYÜTT).

Javaslatuk szerint egy környezettanulmányt végeznének az ingatlanokban, hogy felmérjék, hol, mekkora kár keletkezett. Az érintett öt lakást a tűz és az oltás után a víz is megrongálta. Biztosítása pedig – mint megtudtuk – nem mindenkinek van, akinek viszont igen, valószínűleg hosszabb idő lesz az összeg kiutalása – számolt be róla a Gyöngyösi Televízió.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét