Kezdőlap A nap képe Elfogták a Jeruzsálem úti kifosztás elkövetőjét

Elfogták a Jeruzsálem úti kifosztás elkövetőjét

5024
0
A kegyetlen támadást egy biztonsági kamera rögzítette / Fotó: police.hu

2020. július 29-én, egy akkor még ismeretlen férfi, 8 óra 35 perckor a gyöngyösi Jeruzsálem utcában letépte egy járdán sétáló idős asszony válláról a táskáját, miközben fellökte őt.

A férfi elvette az idős hölgy táskáját és esernyőjét, majd elmenekült a helyszínről. A szerencsétlenül járt 84 éves asszony az elsődleges orvosi vizsgálatok szerint könnyű sérülést szenvedett.

A bűncselekményt felvette egy biztonsági kamera, így a nyomozók a videófelvételről azonosították a feltételezett elkövetőt, majd ellene elfogatóparancsot adtak ki.

Sz. Alex 20 éves salgótarjáni lakost a bűncselekményt követő második napon, pénteken, Budapesten fogták el. Ezt követően az elkövetőt előállították a Gyöngyösi Rendőrkapitányságra. A férfit kifosztás bűntett elkövetésének gyanúja miatt hallgatták ki, melyen részletes beismerő vallomást tett.

A Btk. szerint, amennyiben a kifosztás során az elkövető védekezésre képtelen, illetve a bűncselekmény felismerésére vagy elhárítására idős koránál vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személytől elvesz, bűntett miatt egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Az eljárás további szakaszában azt is vizsgálják, hogy súlyosabb minősítésű bűncselekményt megvalósított-e a gyanúsított.

 

police.hu

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét