Kezdőlap Gyöngyös és Heves megye Kiváló borok közül választották ki a legjobbakat

Kiváló borok közül választották ki a legjobbakat

1111
0
A kép forrása: Gyöngyös Város Hivatalos Oldala, Facebook

Hagyományteremtő módon, bár idén a vírushelyzet miatt új időpontban, kiválasztották Gyöngyös város idei borát, illetve harmadik alkalommal a Polgármester borát. Hiesz György, polgármester az eredményhirdetésen elmondta: ebben az évben is kiváló, a borvidékre jellemző fajták közül választhatott a szakmai és társadalmi zsűri, és ahogyan 2019-ben úgy idén is a Molnár és Fia pincészet abasári Olaszrizlingje bizonyult a legjobbnak. Míg az illatos fajták közül a Bárdos és Fia Pincészet Sauvignon Blanc-ja lett az első.

Lefler Péter a szakmai zsűri elnöke elmondta: Összesen 26 minta érkezett be a helyi borászokról, ebből választották ki a végső 5-5 mintát, amelyekből végül kikerültek a győztesek. Hozzátette: ízlésbeli különbségek döntöttek a végén, de az elmondható, hogy évről évre kiváló nedüket kóstolhatnak a bíráló bizottság tagjai.

A végső sorrend végül a következőképpen alakult.

  1. Molnár és Fia Pincészet: Olaszrizling 2017 (2020-ban Gyöngyös város bora)
  2. Molnár és Fia Pincészet: Olaszrizling 2019
  3. Molnár és Fia Pincészet: Olaszrizlingje
  4. Dubicz Borászat: Chardonnay
  5. Bárdos és Fia Pincészet: Chardonnay

 

Illatos fajták közül:

  1. Bárdos és Fia Pincészet: Sauvignon Blanc (2020-ban Polgármester Bora)
  2. Molnár és Fia Pincészet: Chardonnay
  3. Kovács és Lánya Borászat: Kisfrancia
  4. Dubicz Borászat: Irsai Olivér
  5. Ákos Pincészet: Bodzás Muscat Ottonel és Cserszegi Fűszeres

A szakmai zsűriben részt vett Lefler Péter (elnök), Hiesz György (polgármester), Kovács Péter (borász), Kovács Tamás (borász), Csernyik István (borász), míg a társadalmi zsűri tagjai Szabó Edit (főszerkesztő, Borsmenta), Kühne Gábor (főszerkesztő-kiadóvezető, Heves Megyei Hírlap) Fekete Gábor (szerkesztő, Szent István Rádió), Rostás Ákos (a Gyöngyösi Városi Televízió volt ügyvezető igazgatója), Pifkó Tamás (a Gyöngyösi Városi Televízió ügyvezető igazgatója) volt.

Gyöngyös Város Bora és a Polgármester Bora hagyományosan a Bornapokon kerül bemutatásra, azonban idén a pandémia közbe szólt. A tervek szerint azonban az ünnepélyes bemutatás 2020-ban sem marad el, a nagyközönség a Mátrai Szüreti Napok és Fehérbor Fesztiválon ismerheti meg.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét