Kezdőlap Gyöngyös és Heves megye Fokozott rendőri ellenőrzések nyár végéig

Fokozott rendőri ellenőrzések nyár végéig

1083
0
Forrás: police.hu

Augusztus 31-ig fokozott ellenőrzést rendelt el Budapest területére és több megyére, köztük Hevesre az Országos Rendőrfőkapitány. A nyári razzia célja, a közrend és a közbiztonság fenntartása, a jogsértő cselekmények megelőzése, felderítése, megszakítása. Ebben az időszakban a rendőrségnek sokkal több joga van, mint egyébként: ilyenkor bárkit, bármikor, bármiért igazoltathat a rendőrök.

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság a nyári időszakban kiemelt figyelmet fordít a motoros balesetek megelőzésére is. A jó idő beköszöntével ugyanis megszaporodott a kétkerekűek forgalma az utakon. Megyénkben a 24-es számú főút mátrai szakasza, valamint a Felsőtárkány és Lillafüred közötti út számít kedvelt útiránynak a motorosok körében. A fokozott ellenőrzést indokolja, hogy habár a szezon még csak most indult, már két halálos baleset is történt idén.

Forrás: police.hu

A pünkösdi hosszú hétvégén a szomszédos megyékkel közösen tartottak ellenőrzést motoros rendőreink, ahol elsősorban a balesetek megelőzése volt a fő cél. Hasonló ellenőrzésekre egész nyáron lehet számítani a megye illetékességi területén.

 

A rendőrök a balesetek elkerülése érdekében kérik, hogy járművezetésre alkalmas állapotban, felkészülten és felkészített motorral, megfelelő védőfelszerelésben és fokozott figyelemmel közlekedjen.

 

(heol.hu)

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét