Kezdőlap Gyöngyös és Heves megye Kiválóan szerepelt a Szupermentán a gyöngyösi Dubicz Borászat Irsai Olivére

Kiválóan szerepelt a Szupermentán a gyöngyösi Dubicz Borászat Irsai Olivére

961
0

2019-es évjárató Irsai Olivér borokat vizsgált legújabb Szupermenta tesztjén a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal. A 25 bor mindenben megfelelt a hatósági és a laboratóriumi ellenőrzésen, a legjobb három rangsorát pedig laikus kóstolók állították fel.

A laboratóriumi elemzés során, több, mint 50 paramétert vizsgáltak a szakemberek, többek között a termékek alkoholtartalmát, kén-dioxid, valamint illósav és összes savtartalmát is megmérték. A Nébih közlése szerint általánosságban elmondható, hogy a vizsgált borok beltartalmi és élelmiszerbiztonsági jellemzői megfeleltek az előírásoknak.

Apró hiányosság volt, hogy a 2019-es évjáratú borok közül 24-et száraz kategóriába soroltak előállítóik és csupán egy esetében nem tüntették fel az édességi fokozatot.

Forrás: dubicz.hu

A Szupermenta termékteszt kedveltségi vizsgálatán ezúttal is szakértő és laikus kóstolók pontozták a termékeket, a Frittmann Irsai Olivér száraz fehérbor végzett az első helyen, a dobogó második fokára a Font Irsai Olivér állhatott fel, a harmadik helyet pedig a Dubicz Irsai Olivér száraz fehérbor érdemelte ki.

A Szupermenta kedveltségi teszt célja, hogy a termékeket vizsgálva, ízlelve kiegészítse a Nébih hatósági és laboratóriumi vizsgálatait.

Forrás: szupermenta.hu

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét