Kezdőlap Gyöngyös és Heves megye Pénteken a kisvasút is újra indul Gyöngyösön

Pénteken a kisvasút is újra indul Gyöngyösön

1173
0
Forrás: turizmusonline.hu

Május 15-én, pénteken, újra elindulnak a kisvonatok. Az utasok speciális járványügyi intézkedések mellett utazhatnak Mátrafüredre és a Szalajkaház irányába. A hangulatos utazásra vágyók remotolizált Mk48-as sorozatú dízelmozdonyokkal és felújított személykocsikkal juthatnak el a célállomásra.

Az utazóközönség egészsége és biztonsága érdekében biztonsági óvintézkedések kerültek bevezetésre. A Mátra fokozatos újranyitása eredményeként egyre több a látogatható turisztikai kínálati elem.

A korlátozások enyhítésével, de a szabályok betartása mellett érezhetően újraindult az élet a Mátrában. Újranyitott a Gyöngyösi Állatkert. Az állatsimogatók és az állatházak a járványhelyzet miatt ugyan ideiglenesen zárva tartanak, de az állatok a külső kifutókban megtekinthetők.

Elindult az élet Sástón is, ahol a Sástó Étterem természetközeli fedett teraszán, finom házias ételekkel várják vendégeket. A sástói kilátó még felújítás alatt áll, ezért nem látogatható, de a tóparti sétát nem lehet kihagyni.

Forrás: Facebook

Ismét látogatható az Oxygén Adrenalin Park, lehet libegőzni. Az aktív élményeket keresők a Hegyi Sportok Bázisánál terepsegway, e-quad és e-ranger túrákon vehetnek részt, de hamarosan a többi szolgáltatásuk is elérhető lesz.

A Mátra több mint 600 km jelzett túraútvonala lehetőséget nyújt a biztonságos túrázásra. Programszervezők, attrakciók, vendéglátóhelyek folyamatos nyitása, illetve a szálláshelyek közelgő megnyitása is tovább élénkíti a tavaszi turistaszezont.

A gyöngyösoroszi Ásványok Háza is elindította ásványgyűjtő túráit. Újra nyitott a Galya Kilátó, és a csúcsra vágyók is örülhetnek, mert Kékestetőn is pezsdül az élet. A parádsasvári Üvegmanufaktúra is újra várja az érdeklődőket A parkolás visszavonásig mindenhol díjtalan.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét