Kezdőlap A nap képe Egyre többen kérnek óvodai és bölcsődei ellátást Gyöngyösön.

Egyre többen kérnek óvodai és bölcsődei ellátást Gyöngyösön.

1531
0
Forrás: Facebook

A Gyöngyösi TV számolt be róla, hogy hétfőn már 29 óvodás korú és 37 bölcsődés gyermekre vigyáztak a dadusok és óvónők a Dobó Úti Óvodában. Ezzel az intézmény elérte a befogadóképességének határát. Mivel egyre több szülő kezd ismét dolgozni, egyre többen szeretnék igénybe venni a bölcsődei és óvodai szolgáltatást a városban. Várhatóan az igény folyamatosan nőni fog, ezért jövő héten a Tündérkert Tagóvoda és a Visonta Úti Bölcsőde is megnyitja kapuit.

A Gyöngyös Város Óvodái vezetője, Molnár Lászlóné elmondta, az eddigi tapasztalatok szerint valószínűleg tovább nő az ügyeletet kérők száma. Az esetek 90 százalékában folyamatosan kérik a szülők gyermekük felügyeletét és egész napra, csak néhányan vannak, akik alkalmanként viszik oviba a gyermeküket.

A növekvő igények miatt május 18-tól már a Visonta Úti Bölcsődében is várják a gyermekeket.

A Dobó Úti Bölcsőde intézményvezetője, Debrei Andrásné elmondta, eddig 37 kisgyermek tartózkodott bent a bölcsődében, de a hétre 40 fő kérte az ügyeletet, így be is telt a felvehető gyermekek létszáma. Egy gyermek van, aki csak pár napot van bölcsiben, a többieknél folyamatos az igény a felügyeletre. A kicsik egyre jobban megszokják az új környezetet, még azok is, akik eddig máshová jártak. A hosszú otthonmaradás miatt nehezebb a kicsiknek beleszokni az új napirendbe, de a gondozók mindent megtesznek, hogy a gyerekek jól érezzék magukat.

 

Igénybejelentés: Gyöngyös Város Óvodái (intézményvezető: Molnár Lászlóné)

Tel: 70/9315941.

E-mail: gyongyosovi@freemail.hu

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét