Kezdőlap Gazdaság A Jobbik kötelező házi karantén azonnali elrendelését követeli- Jön a kijárási tilalom?

A Jobbik kötelező házi karantén azonnali elrendelését követeli- Jön a kijárási tilalom?

1064
0

Követeljük a kormánytól a kötelező házi karantén azonnali elrendelését! -írja a Jobbik mai közleményében.

Aki időt nyer, életet nyer – a mondás régi, de most különösen aktuális.

Számunkra úgy tűnik, hogy az Orbán-kormány elvesztegette azt, ami most a legdrágább, méghozzá az időt. Az elmúlt napok felelőtlennél felelőtlenebb kormányzati megnyilatkozásai, a koronavírus tulajdonképpeni bagatellizálása nem segítette a járvány totális kiterjedésének megelőzését.

Az elmúlt napoknak sokkal inkább arról kellett volna szólniuk, hogy a legszigorúbb járványügyi rendelkezések mellett a magyar munkaadók és munkavállalók számára megnyugtató gazdasági és szociális intézkedéseket hoz az Orbán-kormány és hitelesen tájékoztatja a lakosságot.

Ehelyett Orbán Viktor – a jelek szerint – azt tartja a legfontosabbnak, hogy katonákat küldjön az utcára és a magánvállalatokhoz. Mindennél fontosabb neki az is, hogy a még megmaradt független sajtó kellemetlennek vélt kérdéseit is száműzze a kormányzati „sajtótájékoztatókról”, és ami a legaggasztóbb, hogy határozatlan időre biztosítsa a saját rendkívüli hatalmát.

Legyen felelős a magyar kormány!

Arra kérjük a kormányt, hogy hozza meg az általunk több napja követelt intézkedést honfitársaink egészségének és életének védelmében! Kérve kérjük Magyarország kormányát, hogy döntsön felelősen, és rendelje el a kötelező házi karantént minden magyar állampolgár érdekében, három indokolt kivétellel: munkavégzés, vásárlás, illetve segítségnyújtás esetén!

Arra is kérjük Orbán Viktor kormányát, hogy vegyen példát a szomszédos országokról, és pótolja azoknak a jövedelmét, akik elveszíthetik a munkájukat és a megélhetésüket a járvány miatt.

Követeljük az Orbán-kormánytól, hogy szervezze meg a szociálisan rászorulók és az idősek ellátását a kijárási tilalom idejére! Arra kérjük a magyar kormányt, hogy cselekedjen végre felelősen, és tegyen meg mindent a magyar emberek védelmében, és eszébe se jusson a saját hatalmának építésére, álságos és átlátszó ürügyként használni a jelenlegi – egyre tragikusabbá váló – járványügyi helyzetet! – folytatja az ellenzéki párt.

Reménykedünk, hogy minden ép ésszel kötelezőnek tűnő járványügyi lépés azért maradt el, mert a kormány többet tud nálunk. Bízunk abban is, hogy azért nem hozták meg Magyarországon azokat az intézkedéseket, amelyeket a neves hazai járványügyi szakemberek, szakmai szervezetek, illetve a járványban, veszteségekben és áldozatokban nálunk előrébb járó országok, nemzetközi szervezetek tanácsoltak, mert van valami, amit mi nem tudunk! Ráadásul az általunk javasolt intézkedésekhez már most megvan az Orbán-kormánynak minden felhatalmazása. zárul a Jobbik Magyarországért Mozgalom közleménye.

Forrás: MTI.hu

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét