Kezdőlap Gyöngyös és Heves megye Visszalépésre szólították fel: Miként akar majd Klausmann Viktor egy nagy települést vezetni,...

Visszalépésre szólították fel: Miként akar majd Klausmann Viktor egy nagy települést vezetni, ha egy pármillió forintos céggel sem boldogult…

1514
0

Nem tudjuk, hogy gondolja bárki, hogyha egy céget képtelen megfelelően vezetni, akkor hogy fog boldogulni egy nagyváros élén – közölte a bíróság által a cégvezetéstől öt évre eltiltott Klasumann Viktor kapcsán Lukács László, a Jobbik frakcióvezető-helyettese mai budapesti sajtótájékoztatóján.

Az ellenzéki párt képviselője emlékeztetett: a Fidesz-KDNP gyöngyösi polgármesterjelöltjére egy 50 ezer forintos köztartozás miatt rótták ki a tiltást, az általa vezetett Magyar Sportakadémia Kft. pedig kényszertörlésre került.

Lukács szerint a bíróság döntése azt támasztja alá, hogy Klausmann Viktor alkalmatlan a cégvezetésre, ezért szerinte jogosan merül föl a kérdés:

„Miként akar majd Klausmann Viktor egy cégnél jóval nagyobb települést vezetni, ha egy pármillió forintos törzstőkéjű céggel sem boldogult?”

A gondolatmenetet továbbfűzve hozzátette, igen veszélyes lenne, ha esetleg egy ilyen személy hozzáférhet majd egy ekkora település kasszájához, mert

„ha valami balul sül el, akkor a Szerencsekerékben ugyan kétszer lehetett pörgetni, de a valós életben nincs második lehetőség, ha eljátssza a gyöngyösiek anyagi biztonságát”.

Klausmann visszaléptetésére szólították fel a Fideszt!

A Jobbik ezért felszólítja a Fideszt, hogy léptesse vissza Klausmann Viktort, mert a városvezetésre is egyértelműen alkalmatlan- mondta Lukács László, aki szerint épp ideje, hogy a Fidesz belássa, hogy az emberek életével és vagyoni lehetőségeivel nem szabad játszani. Az ellenzéki képviselő szerint Gyöngyös jövőjét nem szabad egy olyan emberre bízni, akinek ilyen zavaros cégügyei voltak.

A Jobbik frakcióvezető-helyettese arra is rámutatott, hogy az önkormányzati törvényben felfedeztek egy kiskaput, amely a polgármesterek esetében lehetővé teszi, hogy hasonló ítéletek után is betölthessék a posztjukat, holott az önkormányzati képviselők esetében az ilyen ügyek méltatlansági eljárást és a megbízatásuk megszűnését vonják maguk után.

Be kell zárni a jogi kiskaput

A jobbikos honatya szerint nem világos, hogy a Fidesz direkt hozta-e létre ezt a kiskaput, vagy véletlenül alakult-e így, de elmondása szerint mindegy is, mert pártjának az az álláspontja, hogy a polgármesterekre fokozottan kell vonatkoznia az önkormányzati képviselőkre vonatkozó szabályozásnak.

„Ezért a Jobbik ma olyan módosító javaslatot nyújt be az önkormányzati törvényhez, ami garantálja, hogy senki, így Klausmann Viktor se lehessen polgármester, akit a bíróság a megbízatása előtti öt évben jogerősen eltiltott a cégvezetéstől”

– jelentette be Lukács, aki hozzátette, hogy a Fidesz gyöngyösi jelöltje nem csak az üzleti életben herdálta el a belé vetett bizalmat, hanem az emberek bizalmát is eljátszotta,
és papírja van arról, hogy nem alkalmas a város vezetésére.

 

A sajtótájékoztató teljes anyagát itt tekinthetik meg:

Forrás: Alfahir.hu

Fotó: Alfahir.hu/ Klausmann Viktor Facebook oldala

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét