Kezdőlap Gyöngyös és Heves megye Jobbikos siker: saját körzeti megbízotti irodát kaphat a Duranda

Jobbikos siker: saját körzeti megbízotti irodát kaphat a Duranda

2626
1

Hosszú évek óta keseríti meg a gyöngyösiek életét a város északkeleti részén található szegénynegyed, közismert nevén a Duranda. A jellemzően cigányok lakta városrészben mindennaposak a vagyon elleni bűncselekmények, az áramlopások, a manapság főleg a társadalom alsóbb rétegében népszerű kristály és herbál nevű kábítószernek is itt van az elosztóközpontja.

Főként a környéken lakók, de a város minden lakosa nap mint nap érzi a szegregátumban kialakult tarthatatlan állapotokat, az ott lakó, főként bűnözésből élő emberek komoly veszélyt jelentenek a város közbiztonságára. Kévés Tamás, a körzet jobbikos önkormányzati képviselője számtalan alkalommal hívta fel úgy a városvezetés, mint az országos döntéshozók figyelmét, hogy mennyire rányomja ez a bélyegét a gyöngyösiek életminőségére és milyen égetően sürgős lenne a lassan Harlemet idéző állapotok rendezése. Mivel minden próbálkozása során zárt ajtókba ütközött, néhány hete levelet írt Pintér Sándor belügyminiszternek, melyben sokadjára ismertette a rendőrség főparancsnokával a tapasztalatait valamint az ügy fontosságára való tekintettel egy közös bejárásra invitálta, hogy a saját szemével is meggyőződhessen az ottani helyzetről. A találkozóra ugyan egyelőre nem került sor, ám soraira választ kapott a képviselő: mint a minisztérium Közbiztonsági Főigazgatójának tájékoztatásából kiderült hosszú várakozás után végre támogatják a kezdeményezést, javasolni fogják egy durandai körzeti megbízotti iroda felállítását. Addig is ígéretet tettek arra, hogy a helyi rendfenntartó erők kiegészülve a Készenléti Rendőrség tagjaival sűrűbben fogják ellenőrizni a városrészt és megteszik a szükséges lépéseket a durandai jogsértések mielőbbi megszüntetése érdekében.

Bízzunk benne, hogy a belügyminiszter állni fogja az adott szavát és végre megoldódhat a város egyik legnagyobb és mindenkit érintő problémája.

Kévés Tamás sajtótájékoztatója:

1 hozzászólás

  1. Én (is) nagyon örülnék, ha sikerülne megoldani a „durandai problémát”.
    Örülök neki,hogy Kévés Tamás mint a Körzet Önkormányzati képviselője s nem utolsó sorban Gyöngyös Alpolgármestere – „elvileg” haladást ér(t) el ezzel kapcsolatosan.
    Azonban megfogalmazódik bennem a kétely(rosszindulat):Olyan sok különböző helyekre,különböző hivatalos szerveknek,különböző hivatalos személyeknek küldött panaszo/kérelmek – miért csak ennyi idő alatt kaptak egyáltalán”befogadást”?
    Igaz, mindössze „csak egy 3 párti konszenzussal működő város lakossági kérése”…

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét