Kezdőlap Gyöngyös és Heves megye Drogos nő támadt a gyöngyösi iskola dolgozójára

Drogos nő támadt a gyöngyösi iskola dolgozójára

1025
0

Vírusként terjedt a Facebookon az a -időközben eltávolított- videó, amin a gyöngyösi Vak Bottyán középiskola és kollégium előtt, fényes nappal egy roma származású nő válogatott szidalmazás kíséretében nekiugrik egy idősebb férfinak, aki mint később kiderült az iskola alkalmazásában áll.

A történtek kapcsán megkerestük az iskola vezetőjét, Benyovszky Péter igazgatót, aki megerősítette mindezt, valamint további részletekkel is szolgált. Az incidens úgy kezdődött, hogy a fiatal nő -ki tudja, milyen megfontolásból- elkezdte rugdosni az iskola bejáratától néhány méterre lévő köztéri szemetest. A tanintézmény munkatársa rászólt, hogy ezt azért talán mégse kéne, majd a telefonjával elkezdte őt videózni. Ekkor a hölgy nekitámadt, először csak sértegette, majd meg is ütötte a végig higgadtan viselkedő iskolai dolgozót, aki csak a többszöri bántalmazás után, saját védelmében teperte le támadóját. Az atrocitásnak a kiérkező rendőrök vetettek véget, akik már régi ismerősként üdvözölték a láthatóan (valószínűleg kábítószer használata miatt) bódult nőt. A helyszín egyébként a helyi plázát és a buszpályaudvart összekötő úton található, így ez a város egyik legforgalmasabb utcája. Benyovszky úr elmondása szerint többször is előfordult, hogy az ott elhaladó, jellemzően fiatalokból álló csoportok inzultálták a tanulókat, sőt kisebb lopások is előfordultak.

Az utóbbi időben ugrásszerűen megszaporodott Gyöngyösön a droghasználat, valamint az ezzel kapcsolatba hozható bűncselekmények száma. A város Duranda nevű, többségében cigányok lakta részén mindennapos az utcákon lézengő, szemmel láthatólag teljesen kábult emberek látványa, akik minden bizonnyal a manapság két legnépszerűbb anyagtól, a “herbáltól” és a “kristálytól” kerültek ilyen állapotba, a fent taglalt összetűzésben is valószínűleg ez játszhatta a főszerepet. Ezek az olcsó és rendkívül veszélyes szintetikus kábítószerek igen népszerűek az ott élő fiatalok és idősebbek körében is, mely mára az egyik legsúlyosabb gondjává vált a térségnek, Vona Gábor nemrég indult vlogjának legutóbbi epizódja igen szemléletes módon mutatja be a szegregátumban tapasztalható állapotokat. A lakosság egyre inkább tart a mind agresszívabb kábszeresektől és sürgetik ennek a lassan tarthatatlanná váló helyzetnek a rendezését.

Sokan a polgármester, az MSZP-ből viharos körülmények között távozott, jelenleg független Hiesz György felelősségét firtatják, aki úgy tűnik vagy nem tudja, vagy nem akarja kezelni a mindinkább elharapódzó és a város lakóinak életét megkeserítő komoly közbiztonsági problémát. Kévés Tamás, az említett Duranda jobbikos önkormányzati képviselője többször is a mielőbbi megoldást szorgalmazta, jelen esemény kapcsán is hangsúlyozta lapunknak, hogy már most is közel kezelhetetlen a helyzet és ennél csak rosszabb lesz. Véleménye szerint az előttünk álló időszak egyik legnagyobb kihívása ennek felszámolása, azonnali és hathatós lépéseket kell tenni ennek orvoslása érdekében, ehhez pedig szakemberek és a szociális szféra bevonásával pártokon felül álló, a közösség nyugalmát szem előtt tartó intézkedések meghozatalára van szükség.

(Képünk illusztráció)

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét