Kezdőlap Gyöngyös és Heves megye Ittasan okozott nagy zűrt a sofőr Zaránkon

Ittasan okozott nagy zűrt a sofőr Zaránkon

918
0

Egy tarnazsadányi férfi közlekedett Opel típusú személyautójával Zaránk belterületén 2018. május 11-én 22 óra 28 perckor, amikor áttért a menetiránya szerinti jobboldali forgalmi sávba.

Ott összeütközött egy vele szemben, szabályosan közlekedő mikrobusszal, melynek következtében a személyautót vezető férfi könnyebb sérüléseket szenvedett, a buszok utazók közül senki nem sérült meg.

Az eljárásban megállapítást nyert, hogy a férfi a vezetés megkezdése előtt alkoholt fogyasztott és ittassága miatt tért át a szemközti sávba.

A 44 éves férfi ellen járművezetés ittas állapotban bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt indult eljárás.  A nyomozás vizsgálati szakaszában a Hevesi Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az iratokat a napokban átadta az ügyészségnek.

Jó tanácsok a rendőröktől!

 

Ne feledjék, hogy aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal és mások életét is veszélyezteti, továbbá a gépjárművezetés előtti alkoholfogyasztás a vezetői engedély elvételével is járhat!

Sokan tévesen gondolják azt, hogy:

  • a kávé gyorsítja az alkohol lebomlását, és elősegíti a kijózanodást,
  • a nyári melegben vagy kemény fizikai munka során jellemző izzadással az alkohol is elpárolog,
  • a teli gyomor megakadályozza az alkohol felszívódását,
  • a hideg zuhany kijózanít és alkalmassá tesz a vezetésre.

Forrás? Rendőrség

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét