Kezdőlap Kék Fény Új eljárás indul a tarnabodi csecsemőhalál kapcsán

Új eljárás indul a tarnabodi csecsemőhalál kapcsán

910
0

2013-ban történt az ügy, de még nincs hivatalos lezárása.

Új eljárás indult a tarnabodi csecsemőhalál miatti büntetőperben, pénteken pedig elsőfokú ítéletet hirdettek. Dr. Sz. E. M. elsőrendű vádlottat foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétsége miatt 450 ezer, míg Dr. G. G. másodrendű vádlottat 200 ezer forint pénzbüntetéssel sújtotta a bíróság – írja az MTI.

A 2013. január 6-án elhunyt, féléves kislányt szülei már január 3-án elvitték orvoshoz, antibiotikumos kezelést kapott, és jobban lett. Január 5-én a késő esti órákban a gyermeknek 41 fokos láza volt, a nagymama hívására az ügyeletben lévő orvos, az elsőrendű vádlott csak telefonon adott tanácsot, ezzel megszegte a szakmai protokollt.

A gyermek állapota az éjszaka nem javult, ezért a család a csecsemőt az egri Markhot Ferenc Kórházba vitte, de ott nem fogadták. Végül az Agria Ügyelet Kft. egri ügyeletére vitték, ahol a másodrendű vádlott ügyeletes orvos megvizsgálta a kicsit, lázcsillapító injekciót adott neki, illetve úgynevezett Tragens nyomáspróbát is végzett, majd hazaküldte. A kislány állapota a hajnali órákban tovább romlott, ekkor került kórházba, ám ott az azonnali ellátás ellenére agyhártyagyulladásban elhunyt.

Az ítélet nem jogerős. Az ügyész, valamint az elsőrendű vádlott a fellebbezés bejelentésére három nap gondolkodási időt kapott, a másodrendű vádlott felmentés érdekében fellebbezett.

Forrás: www.hatvanonline.hu

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét