Kezdőlap Magyarország Defibrillátort kapott a Heves megyei kormányablak

Defibrillátort kapott a Heves megyei kormányablak

966
0

Félautomata defibrillátort adományozott a Heves Megyei Védelmi Bizottság a Gyöngyösi Járási Hivatal Eszperantó úti kormányablakának. Az intézmény dolgozói a tegnapi nap folyamán oktatáson vettek részt, ahol szakembertől tanulhatták meg a készülék helyes használatát.

Magyarországon évente 25 ezer ember veszíti életét hirtelen szívmegállás miatt, tízből hárman pedig nyilvános helyen lesznek rosszul. A túlélési esélyeket ilyen esetben növeli, ha az első percekben megkezdődik a szakszerű újraélesztés. A szakszerű és hatékony elsősegélynyújtást szolgálhatja szükség esetén ez az új defibrillátor, amit a Heves Megyei Védelmi Bizottság képviselője adott át a Gyöngyös Járási Hivatal Eszperantó úti kormányablakában.

– A gyöngyösi kormányablak a második legforgalmasabb ügyfélterünk, ahol ügyfelekkel találkozhatnak a kollégáim és ez önmagában indokolttá tette, hogy itt helyezzük el. Három kormányablakban került elhelyezésre félautomata defibrillátor, Egerben, Gyöngyösön és Hatvanban – közölte dr. Pajtók Gábor kormánymegbízott.

A gyöngyösi kormányablak dolgozói egész napos képzésen vettek részt annak érdekében, hogy vészhelyzetben rutinszerűen tudják használni a készüléket.

– Elhangzott, hogy nagyon fontos ellenőrizni a készülék működőképességének folyamatos biztosítását, tehát néha meg kell majd nézni a kollégáknak, hogy ne merüljön le benne az elem, működőképes legyen. Elhangzott az is, hogy fontos a lélekjelenlét azért, hogy tudják is, merjék is használni az eszközt – magyarázda dr. Bekecs Andrea, a járási hivatal vezetője.

A megyében ez a 64. közintézménybe kihelyezett automata vagy félautomata defibrillátor. Az Eszperantó úti kormányablak egy applikáció térképre is felkerült, ami vészhelyzetben megmutatja, hogy hol található legközelebb életmentő készülék.

Forrás: www.gyongyostv.hu

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét