Kezdőlap Magyarország Vasárnap este fél Amerika Orbánon röhögött

Vasárnap este fél Amerika Orbánon röhögött

1003
0

Juncker-pofon, a baloldallal lepaktáló szélsőjobb, kotkodáló csirkeember – ezekkel a motívumokkal foglalta össze a humorista John Oliver a magyar választásokat megelőző állapotokat.

John Oliver, az HBO Last Week Tonight című műsorában elővette a nevezetes videót, amelyben Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke felpofozza Orbánt.

Oliver műsorában aktuális közéleti, társadalmi problémákat dolgoz fel szórakoztatóan és szellemesen, és rendszeresen szemléz világpolitikai eseményeket is, így tegnap a magyar választásokat.

Oliver jobboldali populista miniszterelnökként mutatta be Orbánt, akit szerinte simán lehetne diktátornak is nevezni – majd felidézte, hogy ezt valaki már meg is tette nyilvánosan, és elismerte, hogy ehhez Junckernek igazán tökösnek kellett lennie. Az ország siralmas állapotát azzal foglalta össze, hogy ez az a hely, ahol a korábban a Fidesztől is jobbra elhelyezkedő, szélsőséges Jobbik a baloldallal tárgyal az Orbán elleni összefogásról.

Kitért még a kamupártok létezésének rejtélyére, végül a pár perces anyagot a Kétfarkú Kutya Párt csirkeemberének köztévés szereplésével zárta. A videó felkerült a Last Week Tonight YouTube-csatornájára.

Forrás: www.hvg.hu

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét