Kezdőlap Magyarország Orbán Ráhel az egyik legbefolyásosabb magyar nő

Orbán Ráhel az egyik legbefolyásosabb magyar nő

782
0

A Forbes újra listába szedte, mely nők szava számít igazán itthon. Nem meglepő módon a miniszterelnök lánya az élbolyba került.

A magyar Forbes negyedszer készítette el a Legbefolyásosabb magyar nők listáját. Az 50 fős mezőnybe semekkora meglepetést sem okozva bekerült Orbán Ráhel is. Az 50 nőből idén is 20-at az üzleti élet szereplői adnak, 10-10 nő pedig a közélet, a kultúra, és a média terepén dolgozik.

A miniszterelnök lánya idén debütált a listán, és rögtön a közélet kategória negyedik helyén (eddig is megjelent az összesítésekben, de korábban még csak “plusz egyként”). De nem ő az egyetlen Orbán a szekcióban, az első helyre anyja, Lévai Anikó került. Sárosdi Lilla színésznő neve új a befolyásos nők körében – tavalyi bátor közéleti szerepvállalása, és annak komoly hatása miatt döntött úgy a magazin, hogy felveszi a listára.

Az üzleti fronton első maradt Dávid Ilona, a MÁV elnök-vezérigazgatója, a második lett Hegedüs Éva, a Gránit Bank elnök-vezérigazgatója, aki most már a bank többségi tulajdonosa is, a harmadik Fábián Ágnes, a Henkel Magyarország ügyvezető igazgatója. Az üzleti listán új névként szerepel Szörényi Beáta, a Sanofi-Avensis országigazgatója, a saját ügyvédi irodáját vezető Oppenheim Klára, valamint az egyetlen magyar, a tőzsdén is mozgó biztosítótársaság, a CIG Pannonia vezérigazgatója, Kádár Gabriella.

Kultúra szekcióban az élmezőnyből a lista végére csúszott Eszenyi Enikő, a Vígszínház igazgatója, felkerült viszont Kováts Adél, a Radnóti Színház vezetője, és például Enyedi Ildikó filmrendező is. A Kultúra terén a Forbes idén is Havas Ágnest, a Filmalap vezérigazgatóját találta a legbefolyásosabbnak.

A tízfős médialista élén ismét Vidus Gabriella, az RTL Magyarország vezérigazgatója szerepel, új név viszont rögtön a negyedik helyre is került, mégpedig a tavaly novemberben kinevezett Central Media-vezér Mészáros Kinga.

A Forbes jelzi, hogy az összes listája közül ez a legszubjektívebb, viszont számokkal ez is jócskán meg van támogatva. A rangsor összeállításánál nézték például, hogy mekkora büdzséért és létszámért felel az adott vezető, vagy milyen értéket képvisel a szakértelme a piacon, illetve az elmúlt egy évben a korábbiakhoz képest hogyan változott mindez. Azt is figyelték, kinek mekkora a lobbiereje kormányzati és nemzetközi körökben, illetve kit mekkora felhajtás vesz körül. A céges adatokat a Bisnode speciális kutatása biztosította a lapnak.

Forrás: www.mfor.hu

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét