Kezdőlap Kultúra Fekete és fehér művek sokszínűen, Egerben

Fekete és fehér művek sokszínűen, Egerben

922
0

Az összhang és az ellentét jegyében készült munkákat állítottak ki a második alkalommal megrendezett Tipózóna kiállításon.

A tárlat helyszíneként a szervezők ismét a Templom Galériát választották, mely zsúfolásig megtelt érdeklődőkkel a megnyitón. Idén a fekete és fehér színben készült alkotások között videók, plakátok és installációk is voltak. Ez alkalommal az Eszterházy Károly Egyetemen kívül más, tervezőgrafikával foglalkozó intézmények is bemutatkoztak: a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem, a Magyar Képzőművészeti Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem, a Budapesti Metropolitan Egyetem, valamint a Soproni Egyetem.

Sokan voltak kíváncsiak a tárlatra, ötletes alkotásokat láthattak Fotó: Huszár Márk

Az Eszterházy Károly Egyetem Média és Design Tanszék tanszékvezetője, a kiállítás szervezője elmondta, sok ember áldozatos munkájának eredménye a tárlat. Csontó Lajos hozzátette, kilencvenegy alkotó több mint kilencven munkáját lehet megtekinteni.

Dr. Liptai Kálmán a tárlat tematikáját hangsúlyozva elmondta, a fekete és fehér, a jing és jang egymást kiegészítő szimbólumok, melyek az élet lényegét jelentik meg.

Ipacs Géza tervezőgrafikus, a kiállítás koncepciójának megalkotója elmondta, szeretnék bővíteni a kiállítók számát, s elérni, hogy a Tipózónából országos szintű kiállítás legyen.

Szakmai zsűri segítségével idén először a Tipózóna Magyar Tipográfia Díjat is kiosztották, mellyel oktatót és hallgatót is elismertek. Előbbit Simon Péter Bence, a Pécsi Tudományegyetem tanársegédje, utóbbit az egri intézmény tanulója, Szórád Ilona kapta.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét