Kezdőlap Magyarország Aki egyszer idejárt, lelkében mindörökké berzés marad

Aki egyszer idejárt, lelkében mindörökké berzés marad

955
0

Katonaéletbe, gyógyító munkákba, a média világába és a mérnökök feladataiba is bepillantást kaphattak a Berze Nagy János Gimnázium diákjai a második alkalommal megrendezett népnapon.

– Emellett persze számos egyéb foglalkozással, hobbival, felsőoktatási intézményekkel is megismerkedhettek, nemcsak a pályaválasztás előtt ­állók – tudtuk meg Gyurkó ­Pétertől. – A tavalyi siker után, idén is megrendeztük a Berze Népnapot, amelyet az idén egy pályaorientációs nappal kötöttünk össze – tette hozzá az intézmény igazgatóhelyettese. A kora délutánig tartó eseményen több mint nyolcszáz egykori és jelenlegi berzés diák és pedagógus fordult meg. Volt aki előadást is tartott, de akadtak, akik csak a volt osztály-, évfolyamtárs-találkozó miatt érkeztek. Így a célunk meg­valósult, hisz az idősebb generációtól, a jelenleg is itt tanuló diákokig mindenki részese volt a népnapunknak – fogalmazott Gyurkó Péter.

Sokan kezükbe fogták a kiállított fegyvereket is Fotó: Czímer Tamás

A bejáratnál önkéntes katonai szolgálattal ismerkedhettek meg a látogatók, ennek az állomásnak különösen a ­fiúk körében volt sikere, hisz itt a különböző lőfegyvereket meg is foghatták a kíváncsiskodók. Az emeleti tantermekben pedig különféle előadásokkal és programokkal várták a vendégeket. Nagyon népszerű volt a csereprogram keretében érkezett thaiföldi lány táncbemutatója, amelyre igen sokan már előzetesen is feliratkoztak – ­tudatta a szervező, aki hozzátette: a robotika, a pszichológia és az orvostudományok szekció­ban is telt házzal folytak az előadások. Ígérete szerint hamarosan lesz folytatása a Berze Népnapnak.

Forrás: www.heol.hu

Kép: Czímer Tamás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét