Kezdőlap Magyarország Nemzetközi kapcsolatokat ápol az Erasmus+ révén a Berze

Nemzetközi kapcsolatokat ápol az Erasmus+ révén a Berze

1405
0
Nemzetközi Partnertalálkozón vett részt Szicíliában a Gyöngyösi Gimnázium küldöttsége

Szicíliába, Monreale városába utazott a Gyöngyösi Berze Nagy János Gimnázium négy tanára és két diákja a múlt héten, egy Nemzetközi Partnertalálkozó keretén belül.
A Gimnázium, 2017. tavaszán nyújtotta be Erasmus + pályázatát, Nations’ Puzzle címmel, a Tempus Közalapítvány Kuratóriumánál. Koordináló intézményként két iskola társult a gimnáziumhoz, Spanyolországból a madridi IES Sierra de Guaderrama, és Szicíliából a monreale-i Istitiuto di Istruzione Superiore Basile-D’Aleo. Független szakértők értekelése után a Gyöngyösi Gimnázium pályázata pozitív elbírálásban részesült, kimagasló értékelés keretében. A három intézmény közösen dolgozik egy digitális tananyag és egy közös start-up vállalkozás megvalósításán.
2017. novemberében létrejött az első Partnertalálkozó Gyöngyösön, múlt héten pedig, 2018. február 16-19-ig a magyar küldöttség utazott Szicíliába, Monreale városába, mely Palermótól 10 km-re található. A pályázat koordinátora, Nagy Noémi tanárnő, illetve a menedzsmenttagok közül Katona Fatime, Nagy Tímea és dr. Suskóné Urbanovics Cecília tanárnők képviselték a gyöngyösi gimnáziumot. Velük utazott a gimnázium két tanulója Nagy Gréta Szonja és Benjamin Allen Mercer is.

Berzés küldöttség Szicíliában

A Gyöngyösi Berze Nagy János Gimnázium által koordinált Nations’ Puzzle című Erasmus+ pályázat második nemzetközi partnertalálkozójának a szicíliai Monreale városban található Istituto Di Istruzione Superiore Basile-D’aleo iskola adott otthont 2018. február 16-19-ig.
A gimnáziumot a pályázat koordinátora Nagy Noémi tanárnő, illetve a menedzsmenttagok közül Katona Fatime, Nagy Tímea és dr. Suskóné Urbanovics Cecília tanárnők képviselték a gimnázium két tanulójával, Nagy Gréta Szonjával és Mercer Benjaminnal együtt.
A magyar delegációt és a madridi IES Sierra de Guaderrama iskolából érkező küldötteket a monreale-i alpolgármester fogadta a városházán, ahol a projekt szicíliai koordinátora, Salvo Venturella mutatta be a 28 hónapig tartó projektet a résztvevőknek és nyitotta meg a hétvégi rendezvényt.
A partnertalálkozón értékelésre került a projekt első féléve, kiválasztásra került a projekt logója a résztvevő diákok munkáiból, bemutatásra került az áprilisi diákmobilitási program és a projekttermékekkel kapcsolatos tárgyalások is sikeresen zárultak.
A hosszas és eredményes egyeztetések mellett, az együttműködő intézmények spanyol és magyar képviselőinek lehetősége volt élvezni szicíliai partnereik vendégszeretetét és városnéző kirándulásokat tenni Monreale és Palermo városokban.
További képek a galériában találhatók. www.berze.hu

A projekt blogja innen érhető el: http://erasmusonline.blogspot.hu

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét