Kezdőlap Magyarország 856 milliót költetnének a rabok képzésére Pintérék

856 milliót költetnének a rabok képzésére Pintérék

733
0

70 ezer főre kötnének élet- és balesetbiztosítást, de 679 új notebookot és 50 tréning koffert is venne a Belügyminisztérium.

Több mint 6 oldalon keresztül részletezi a Belügyminisztérium, hogy az idei évben mikre szeretnének költeni és miket terveznek közbeszerzési eljárás keretén belül beszerezni. A listában különféle portálok és rendszerek fejlesztése mellett számos érdekesebb tételre is bukkantunk.

2018 második negyedévében egy elég nagy informatikai beszerzésre készülnek, melynek keretén belül összesen 1242 darab eszközt vásárolnának. Ehhez keretösszeg, sem becsült érték nem lett feltüntetve, viszont a mennyiségekből kiindulva nem aprópénzzel fognak gurigázni.

  • 679 notebookot,
  • 152 projektort,
  • 57 tabletet,
  • 50 tréning koffert,
  • 50 flipchart táblát,
  • 100 interaktív táblát

is venni készülnek többet között központosított keretből. A hordozható eszközök mellett előbb még asztali számítógépeket és irodai szoftvereket akarnak venni még a választások előtt.

A második negyedévben, tehát már a választások után a jelenlegi kormány számára kedvező eredmény esetén médiakampány keretén belül szeretnék a közszolgálati pályát népszerűsíteni. Vélhetően ezzel van összefüggésben a tervezett 2 állásbörze is, mellyel az integrált közszolgálati állásbörzét szeretnék megvalósítani a közép-magyarországi régióban.

A választások utáni időszakban egészen 2021 év végéig mintegy 70 ezer fő részére csoportos élet- és balesetbiztosítást is kötnének Pintérék. Ugyanebben az időszakban szeretnének közbeszerzési eljárást kiírni egy szolgáltatás-megrendelésre, melynek a tervezett mennyisége „előre pontosan nem meghatározható”. Ami viszont biztos, hogy „bűnmegelőzés-politikai célok megvalósítása a médiában” tárgyban folytatnának le egy nyílt eljárást.

Ezentúl is lesz még médiás-kommunikációs költése a Belügyminisztériumnak, a második negyedévben különféle szakmai célokat szolgáló kommunikációs kiadványokat akarnak terveztetni és gyártatni, emellett nem papíralapú nyomtatott termékek, szóró ajándékokat is legyártatnának. Erre kb. nettó 300 millió forintos keretösszeget szánnának a dokumentum szerint.

Pintérék a harmadik negyedévben egy meglehetősen érdekesen hangzó módszertant szeretnének kidolgoztatni, a leendő nyertes vállalkozónak vagy vállalkozásnak az lesz a feladata, hogy kifejlessze

az „alkalmazott elkötelezettség és elégedettség mérés módszertanát”.

Forras: mfor.hu, mti.hu

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét