Kezdőlap Kultúra Több kitüntetést is átadtak Hatvanban, az Ápolók Napján

Több kitüntetést is átadtak Hatvanban, az Ápolók Napján

742
0
Hatvan 2008 Április 15. Érsek Zsolt (balra) hatvani polgármester és Kollányi Gábor (jobbra )a Hospinvest elnöke aláírják a hatvani kórház rekonstrukciójáról szóló eggyüttmûködési szerzõdést

A Magyar Ápolók Napját ünnepelték a hatvani Albert Schweitzer Kórház-Rendelőintézetben. A kórház főépületében elhelyezett Kossuth Zsuzsanna-domborművet közösen koszorúzta meg a térség országgyűlési képviselője, Szabó Zsolt és Bugarszki Miklós, a Magyar Ápolási Egyesület elnöke.

A koszorúzás után a szakrendelő aulájában kezdődött meg az ünnepség, ahol először Szabó Zsolt tartotta meg ünnepi beszédét. Az államtitkár után Dr. Rosta Ildikó orvos igazgató vette át a szót, aki elmondta, hogy ma is sok Kossuth Zsuzsanna található az országban, majd Katalin hercegnőt idézve méltatta az ápolókat.

A Magyar Ápolási Egyesület elnöke, Bugarszki Miklós felelevenítette, hogy Kossuth Zsuzsáról az elsők között emlékeztek meg a hatvani kórházban, mely keretében emlékfát ültettek, és emléktáblát avattak. Az elnök azt kívánja, hogy ne csak az ápolók, hanem a magyar társadalom ünnepe is legyen ez az esemény. Vártok Józsefné, a Magyar Ápolási Egyesület alelnöke Kossuth Zsuzsanna életéről tartott előadást, majd kifejtette, hogy az egyesület célja az ő szellemi örökségének a továbbadása.

A kitüntetések átadása előtt a Széchenyi István Római Katolikus Gimnázium tanulóinak a „Kossuth Zsuzsanna a magyar áplók példaképe” című előadása következett, majd ezután kezdődtek az elismerések átvételei. A Magyar Ápolási Egyesület tiszteletbeli tagjává választották Dr. Rosta Ildikót, az Albert Schweitzer Kórház-Rendelőintézet orvos igazgatóját, elismerő oklevelet és ezüst kitűzőt a gyöngyösi Bugát Pál Kórházból Kissné Holczreiter Csilla, áldozatos munkájukért ezüst kitűzőt a Mátraházai Állami Kórházból Felföldiné Csató Katalin és Szedmák Józsefné intézeti szakoktató kapott. Szabó Istvánné Saci az Albert Schweitzer Kórház Szülészet-nőgyógyászati osztály szülésznője 40 éves munkája elismeréseként a Magyar Ápolási Egyesület által adományozott ezüst kitűzőt és elismerő díszoklevelet vehetett át.

Az ünnepség zárásaként az ecsédi Kiskacus néptánccsoportja adott előadást, műsorukban ecsédi táncokat láthattak a résztvevők.

Forrás: www.hatvanonline.hu

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét