Kezdőlap Magyarország „Miért ne kiabáljak?!” – Stop Soros vita a parlamentben, 13 képviselővel

„Miért ne kiabáljak?!” – Stop Soros vita a parlamentben, 13 képviselővel

1008
0

Ma délután, helyszín a parlamenti ülésterem, a szocialista Hiller István az elnöki pulpitusról: „Kérem, képviselőtársaim! Ebben az ülésteremben egyetlen embert hívnak Mirkóczki Ádámnak!” A fideszes padsorokból olyan hangos a közbekiabálás, hogy alig hallani az alelnöki figyelmeztetést. Az egyik fideszes túlharsogva társait azzal válaszol Hiller Istvánnak: „Hála Istennek ! Mármint hogy Mirkóczkiból csak egy van!” Majd odakiabálnak a túloldalra az éppen vezérszónoki felszólalását elmondani igyekvő jobbikos Mirkóczkinak: „Képviselő úr ne kiabáljon!” „Miért ne kiabáljak? Egy elmebaj ez a javaslat!” – válaszol a jobbikos honatya, majd szóvá teszi: három éve „megy ez az agymosás, az önök Soros-propagandája. Abszurd, hogy kicsi gyerekek, óvodások az iskolában tudják már… – folytatná felszólalását, de a fideszesek azzal vágnak vissza, hogy azt kiabálják Mirkóczkinak: „ez Heller Ágnes iskolája!”

A Stop Soros vitája délután fél 5 körül kezdődött a parlamentben, és a fenti bekiabálásokkor – Hiller Istvánnal együtt – összesen 13-an ültek az ülésteremben, az ellenzéki oldalon az MSZP és a DK távolmaradása miatt négyen: a Jobbik, az LMP képviselői és Fodor Gábor.

Németh Szilárd a Fidesz vezérszónoka önmagát ismétli, Magyarországot meg védeni „az eszement” Soros-tervtől, nem akar a muzulmánok befolyása alatt élni Európában, és elárulja: azzal, hogy most nem, csak a választások, április 8-a után szavaznak a Stop Sorosról, azt jelenti, hogy „a magyar nép kezébe helyezik a Stop Soros sorsát”. Az európai szolidaritás azt jelenti szerinte, hogy a szolidaritást az európai szabad nemzetek felé kell gyakorolni, nem mások felé, mert az európai jólétet meg kell őrizni.

Aztán jön a szokásos Brüsszelezés, New Yorkozás, sorosozás. A KDNP-s Vejkey Imre az új védvonalról beszélt, az ellenzéki képviselők – Mirkóczki Ádám, Ikotity István, Fodor Gábor – pedig arról, hogy a kormánypártiak a sorosozással „ne csináljanak már az Országgyűlésből bohócot”. „Nem vagyunk Soros emberei”- hangoztatta Mirkóczki, aki feltette a költői kérdést: mondják már meg a fideszesek, miért van szükség a Stop Sorosra, ha nem kampánycélokra, a Btk. miért nem elégséges szabályozás és a titkosszolgálatok miért nem elégségesek/alkalmasak az illegális bevándorlás elleni fellépéshez? A vitában ellenzéki oldalról volt őcsényezés-indulatkeltési, gyűlöletkeltési vád, és a kormányzati propagandagépezet megtévesztő hazugságainak sorolása. Fodor Gábor azt sajnálta, hogy a hazájáért oly sokat tett Soros Györgyöt támadják pont a fideszesek, akiknek még nyomtatókat is intézett annak idején Soros György. És annak ellenére, hogy ők fideszesek valamennyien Soros-támogatottak voltak, lám milyen sokszínű véleményt képviselnek ma már, azaz Soros nem uniformizál, nem igaz a „Soros-kiképző” elmélet – igyekezett meggyőzni Fodor az ülésteremben lévő néhány fideszest.

Ez a jogszabály nem az illegális bevándorlásról, hanem a bevándorlás támogatásáról, finanszírozásáról szól. Mert a bevándorlás nem jó – hangoztatta a parlamenti vita előterjesztői zárszavában Tuzson Bence államtitkár, aki reflektálva a vitában elhangzottakra, elmondása szerint „most értette meg”, hogy miért mondta azt Vona Gábor, hogy az iszlám az emberiség utolsó védőbástyája. Azért, mert Mirkóczki Ádám valamire azt mondta, hogy „csendben és halkan”, ez pedig „a megadás” politikája – konstatálta Tuzson Bence. Képes-e Magyarország magát megvédeni Soros ellen? – szerinte ez az alapkérdés, a választásokon, április 8-án erről kell majd Magyarországnak dönteni. És olyan új Országgyűlésnek kell alakulni, hogy a Stop Sorost el tudják fogadni – hangzottak a kommunikációs államtitkár záró mondatai.

A módosítókat csütörtökig lehet benyújtani 16 óráig. A törvénycsomag elfogadásához kétharmados többség szükséges.

Forrás: www.atv.hu

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét