Kezdőlap Magyarország Csaknem száz dolgozó sztrájkolt

Csaknem száz dolgozó sztrájkolt

990
0
A polgármesteri hivatalokban dolgozó köztisztviselők 2008 óta, vagyis tíz éve nem részesültek béremelésben.

A százhuszonnyolc dolgozóból kilencvenegyen írták alá a szándéknyilatkozatot, vagyis ennyien csatlakoztak a háromnapos sztrájkhoz a mátraaljai város önkormányzati dolgozói közül – tájékoz­tatta portálunkat hétfőn Vasasné Kormos Anikó. A Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezet (MKKSZ) Gyöngyös Városi Alapszervezetének elnöke elmondta, összesen nyolcvankilencen nem vették fel a munkát, mert többen megbetegedtek vagy szabadságra mentek, de senki nem jelentette be azt sem, hogy lerövidíti a sztrájkot.

– A polgármesteri hivatalokban dolgozó köztisztviselők 2008 óta, vagyis tíz éve nem részesültek béremelésben, és a kormány tervei szerint idén sem várható általános bérrendezés. Az MKKSZ által kezdeményezett, országos, kétnapos januári sztrájk nem hozott eredményt, ezért a ­februárra meghirdetett, háromnapos sztrájkhoz hivatalunk is szolidaritásból csatlakozott – húzta alá az helyi alapszervezet elnöke.

Hozzátette: a helyi önkormányzat saját forrásai terhére ezen csak kismértékben tud változtatni. Idén tíz százalékkal emelte a köztisztviselői illetményalapot, és egyéb közszolgálati foglalkoztatottak bérét. Ez – bár mindenképpen kiemelendő a pozitív hozzáállás a munkáltató részéről – még mindig alatta marad az elvárható, a közszolgálati szektor más területein bevezetett bérektől. A bérek megfelelő mértékű emeléséhez központi akaratra és forrásra van szükség – összegezte.

Forrás: www.heol.hu

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét