Kezdőlap Magyarország Megtartotta alakuló ülését az Ifjúsági Kerekasztal Gyöngyösön

Megtartotta alakuló ülését az Ifjúsági Kerekasztal Gyöngyösön

645
0

Megtartotta alakuló ülését az Ifjúsági Kerekasztal. A fórumon meghatározták a következő negyedéves feladatokat, napirend volt az Ifjúsági Koncepció Cselekvési Terv éves feladatainak meghatározása, és egy közösségi tér létrehozását is megtárgyalták, amely már évek óta nagy hiány Gyöngyösön. A tagok szerint a Nádor utcai kúria lenne a legmegfelelőbb helyszín. Erről a január végi testületi ülésen döntenek majd.

Három napirendi pontot tárgyalt minap az Ifjúsági Kerekasztal, alakuló ülésén. Az egyik, hogy egy negyedéves üléstervet készítenek, ahol az önkormányzat munkatervéből a főbb, ifjúságot érintő kérdéseket csoportosítva tárgyalják majd meg.

– Az is kikristályosodott, hogy az aktuális testületi ülések előtt, ha van olyan ifjúságot érintő napirend, akkor a kerekasztal tagjai egyénileg módosító javaslatokat, véleményeket mondhatnak. A második, hogy az Ifjúsági Koncepciónak a felülvizsgálatát, a cselekvési tervét márciusban tárgyalja a testület, ezért a februári kerekasztal ülésen konkrétan ezzel a cselekvési programmal fognak foglalkozni. Ez, ami abszolút a fiatalságról szól, ez a cselekvési program – magyarázta Hiesz György polgármester, a kerekasztal elnöke.

Az ülésen egy közösségi tér létrehozásáról is tárgyaltak, és már a megfelelő helyszínt is kiválasztották.

– Nagyon sokszínű, elsősorban fiatalokat érintő színteret alakítunk ki. Kiállításoktól, próbateremig, tanácsadásig, ifjúsági szállásig, kölcsönzőig – sok minden. És erre helyszín mellett a Nádor utcai helyszínt javasolta a kerekasztal. Ez fog majd bemenni a januári testületi ülésre, és hát abban is döntöttünk, hogy ez nem egy olcsó program, hogy sok-sok év alatt a költségvetés függvényében, minden évben hozzátesz a testület. Ezt javasolja a kerekasztal – fejtette ki.

Hogy valóban szükség van-e egy ilyen tér kialakítására Gyöngyösön, erről január 25-én dönt majd a grémium a testületi ülésen – emelte ki Hiesz György.

Forrás: www.gyongyostv.hu

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét