Kezdőlap Gazdaság ÉRDEMES MINÉL ELŐBB LEADNI A CSALÁDI ADÓKEDVEZMÉNY NYILATKOZATOT

ÉRDEMES MINÉL ELŐBB LEADNI A CSALÁDI ADÓKEDVEZMÉNY NYILATKOZATOT

623
0

Érdemes már januárban nyilatkozni a munkáltató felé a családi adókedvezményről és a fiatal házasok adókedvezményről! Az adóelőleg-nyilatkozat leadásával már a januári fizetés is a kedvezmények összegével növelten érkezhet februárban. 

  • A családi kedvezmény egy gyermeknél havi  10 ezer forint, a két gyereknél 35 ezer forint, a harmadik gyermektől gyermekenként 33 ezer forint.
  • Az első házasokat a kormánya házasságkötést követő 24 hónapon keresztül havi 5000 forinttal támogatja. A családi kedvezmény és az első házasok kedvezménye egymástól függetlenül érvényesíthető, így éves szinten a családi kedvezmény mellett az első házasok kedvezménye további 60 ezer forinttal csökkenti a friss házas szülők adófizetési kötelezettségét.
  • Emellett idén már havi 6900 forintos személyi adókedvezmény jár, például a laktóz- vagy gluténérzékenyeknek.
  • A családi adókedvezmény 2011 és 2018 között összesen mintegy 1900 milliárd forintot hagy a gyermekes családoknál.
  • A NAV azon túl, hogy idén csaknem 5 millió szja-bevallást készít el,az adóelőlegből a kedvezmény lehető legegyszerűbb érvényesítésében is segíti a magánszemélyeket. A NAV honlapjáról elérhető alkalmazással néhány kattintással, gyorsan és egyszerűen elkészíthető az adóelőleg nyilatkozat.
  • Az ügyfélbarát adóhivatal legújabb szolgáltatása, az adóelőleg-nyilatkozat alkalmazás elérhető a http://www.nav.gov.hu/anyaoldalon.

Forrás: NGM

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét