Kezdőlap Magyarország Biztonságos Internet Nap 2018 – Rövidfilmmel és szépirodalmi művel is nevezhetnek általános...

Biztonságos Internet Nap 2018 – Rövidfilmmel és szépirodalmi művel is nevezhetnek általános és középiskolások

345
0

Biztonságos Internet Nap 2018 – Rövidfilmmel és szépirodalmi művel is nevezhetnek általános és középiskolások!

A Safer Internet Program (SIP) magyarországi konzorciuma a 2018-as Biztonságos Internet Nap alkalmából pályázatot hirdet hazai általános iskolások és középiskolások számára, digitális történetmesélésre és szépirodalmi írásművek elkészítésére. Mivel a kortárs segítségnyújtás, egymás tanítása és tanácsadás egyre nagyobb hangsúlyt kap napjainkban, a gyerekek pályaműveikben megfogalmazhatják, miképp teszik, vagy tudnák jobbá tenni az internetet.

A digitális történetmesélés egy innovatív, tevékenységközpontú tanulásszervezési eljárás, amely abban segíti a gyerekeket, fiatalokat, hogy a virtuális és a valós világ összekapcsolása révén jobban ki tudják fejezni önmagukat. Olyan kreatív rövidfilmeket várnak a pályázóktól, melyekben képi eszközökkel fogalmaznak meg egy konkrét problémát, jelenséget, amely foglalkoztatja őket, amelyre választ keresnek. A program célja, hogy népszerűsítse a digitális történetmesélést, mint módszert, és motiválja a gyerekeket ennek használatára.

A szépirodalmi pályázatban nincsenek műfaji megkötések, bármilyen irodalmi alkotást elbírálnak, melyben a gyerekek, fiatalok megfogalmazzák a véleményüket arról, hogyan látják a digitális jelenünket és jövőnket.

Verseny leírása

Téma: Digitális jövőnk gyerekszemmel: A jobb internet veled kezdődik

Kik jelentkezhetnek?

Általános iskola alsó és felső tagozatos tanulói (1-8. évfolyam)
Középiskolai tanulók(9-12. évfolyam)

Pályázati kategóriák és a pályamunkák feltételei:

Digitális történetmesélés

Egyéni vagy csapatmunka

Ebben a kategóriában, mely egy alternatív elbeszélési, mesemondási forma, a gyerekek kisfilmet készítenek. A film feldolgozhat valós vagy kitalált történetet, akár az általuk elképzelt jövőről is szólhat, saját szavaikkal, saját hangjukkal és fényképeikkel filmmé alakítva. A történet végén jelenjen meg a pályázó diák(ok) neve, életkora és az iskola neve.

Terjedelem: 1-5 perc

Szépirodalmi írásművek
Egyéni munka

Terjedelem: max. 3 digitális oldal, max. 12-es betűmérettel

Műfaji megkötés nincs (vers, esszé, mese, novella stb.)

Beküldési mód és határidő:

A pályaműveket a sip@gyermekmento.hu email címre várják, 2018. január 19. éjfélig

Nyeremény

A beérkezett munkákat szakmai zsűri bírálja el. A kategóriák győztesei pénzjutalomban részesülnek és értékes nyereményekkel gazdagodnak, valamint meghívják őket a Biztonságos Internet Nap központi rendezvényére, Budapestre, 2018. február 6-án. A részletekről a nyerteseket időben értesíteni fogják!

A pályamunkákat három korcsoportban díjazzák: általános iskolások alsó tagozat, általános iskolások felső tagozat és középiskolások

I.díj: 50 000 Ft

II.díj: 40 000 Ft

III.díj: 30 000 Ft

IV-VI.díj: 10 000 Ft

Lebonyolítás

A verseny eseményeit a Saferinternet Magyarország FB-oldalon követhetik nyomon.

Eredményhirdetés: 2018. február 6. (A nyerteseket külön értesíteni fogjuk!)

Díjátadás: Budapest, 2018. február 6.

Hozzájárulás a pályamunkák felhasználásához

A jelentkezési lapon (itt letölthető) kívül minden pályázónak ki kell töltenie egy hozzájárulási nyomtatványt (itt letölthető) az alkotások végén pedig szerepeljen a készítők neve!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét