Kezdőlap Kultúra Megújul a Mátra Múzeum pavilonjának burkolata

Megújul a Mátra Múzeum pavilonjának burkolata

959
0
A grémium a műemlékek felújítására elkülönített keret fel nem használt részét, csaknem két és fél millió forintot a Mátra Múzeum természettudományi pavilonjának burkolat­javítási munkáira szánt.

A családi házakkal egy helyrajzi számon szereplő gépkocsitárolók után az eddigi 360 forint helyett négyzetméterenként 300 forint lesz az adó éves mértéke, illetve az ingatlanokon elhelyezett reklámhordozók után évi 3000 forintot kell fizetni jövő év januárjától – döntött legutóbbi ülésén a gyöngyösi épviselő-testület.

Meghosszabbították a Mátrafüreden idősotthont működtető Magyar Máltai Szeretetszolgálat szerződését. A grémium a műemlékek felújítására elkülönített keret fel nem használt részét, csaknem két és fél millió forintot a Mátra Múzeum természettudományi pavilonjának burkolat­javítási munkáira szánt.

Kilenc alapítvány munkáját segítik összesen több mint hatszázezer forinttal. A Pátzay János Katolikus Zeneiskola zongoravásárlásra, a Gyöngyösi Állatkert makikifutójának építésére, a fogyatékkal élők lakóotthona működésére biztosítanak támogatást. Kap pénzt a Musica Mansueta Kamarazenekar, a Dance Land Táncstúdió, az Attitude Táncműhely, a Cantare Városi Vegyeskar, valamint a Katona József Úti, az Epreskert Úti és a Mátrafüredi Tagóvoda.

Forrás: www.heol.hu

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét