Kezdőlap Kultúra Kitűnő karácsonyi ajándék lehet – megjelent a Gyöngyösi Kalendárium

Kitűnő karácsonyi ajándék lehet – megjelent a Gyöngyösi Kalendárium

590
0
Gyöngyös, városháza. Fotó: Szalmás Péter

A korábbiaknál bővebb tartalom, változatlan ár, igényes kivitel – ezek a Gyöngyösi Kalendárium 2018 jellemzői. A könyv már kapható.

Hagyomány, érték, minőség – ez a Gyöngyösi Kalendárium szlogenje, s mint a 2018-as kötet bemutatóján Hiesz György polgármester fogalmazott, mindez sokkal több, mint jelmondat, hiszen valóban a könyv jellemzői ezek a szavak.

A polgármester méltatta a készítők munkáját, akik meglátása szerint ezúttal is igényes kiadványt adtak ki a kezükből, s úgy vélte: a Gyöngyösi Kalendárium 29. évfolyama ismét számos értékes és érdekes írást tartalmaz, sok-sok méltán példaképül állítható embert, történetet, sorsot, számos érdekes és tanulságos eseményt, ügyet mutat be.

Hasonlóképpen vélekedett Juhász Marianna, a kötet főszerkesztője is, aki szerint a legújabb kalendárium “igazi csapatjátékos”, legalábbis abban a tekintetben mindenképp, hogy néhány héttel a nyomdai leadás előtt még kétségesnek tűnt, hogy egyáltalán lesz-e a könyvből valami. Ám az utolsó pár hétben a szerzők “megemberelték magukat”, és végül gazdag tartalommal sikerült megtölteni a város évkönyvét.

A bemutatón néhány írásból el is hangzott néhány részlet, s tovább emelte az est fényét Kerek Dávid, aki zenével örvendeztette meg a könyvbemutató közönségét.

A Gyöngyösi Kalendárium 2018 már kapható a megszokott helyeken – a Fő téri és a plázai könyvesboltban, a Tourinform irodában és a Gyöngyösi Városi Televízióban. A készítők szándéka és reménye szerint a korábbi évekhez hasonlóan most is sokan döntenek majd úgy, hogy – a 2013 óta változatlan áron megjelenő – Gyöngyösi Kalendáriumot választják ajándékul szeretteiknek.

Forrás: www.gyongyos.hu

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét