Kezdőlap Kultúra Gyöngyösön adták át a Heves megyei Prima-díjakat

Gyöngyösön adták át a Heves megyei Prima-díjakat

837
0
Megyénk szellemi, kulturális, művészeti, oktatási, művelődési, tudományos és sportéletének legkiválóbbjait választják ki minden évben. Az idén is nyolc jelölt közül hárman vehették át a Prima Díjat Gyöngyösön, a Mátra Múzeumban megrendezett gálaesten.

Megyénkben is már évtizedes hagyomány, hogy a vállalkozói közösség összefogásával és támogatásával kitüntető elismeréseket adnak át szűkebb hazánk kiemelkedő személyiségei és közösségei számára. Idén első alkalommal a mátraaljai város adott otthont az éves megyei Prima-díjátadó Gálának. A rangos eseményt a Mátra Múzeumban rendezték meg péntek este, ahol a Heves Megyei Prima-díjakat és a Heves Megyei Év vállalkozó díjakat is kiosztották. Szintén újdonság volt, hogy az évben elsőként hirdettek díjazottat a Vállalkozók a Kiemelkedő Társadalmi Szerepvállalásért kategóriában.

Báry Péter, ünnepi nyitóbeszédében elmondta az idén több újdonsággal is készültek. A VOSZ Heves megyei elnöke kiemelte, hogy ezután minden páros évben a megyeszékhelyen marad az átadó, a páratlan években pedig a megye városai adnak otthon az eseménynek. Hangsúlyozta, valamennyi jelölt megérdemelné a rangos díjat és már maga a jelölés is elismerés. Idén azonban a civil szféra erősítésére létrehoztak egy új kategóriát is. A megnyitó beszédek után oklevéllel köszönték meg a vállalkozók támogatását, majd következett az Év Vállalkozói díjak kiosztása, amelyet heten vehettek át. Két megyei vállalkozót, pedig az országos kitüntetésre terjesztettek fel.

Elsőként a Vállalkozók a Kiemelkedő Társadalmi Szerepvállalásért különdíjat Liszkainé Aradi Mária a Vöröskereszt Heves Megyei szervezetének, Gyöngyös területi vezetője kapta meg. Idén a Magyar Népművészet kategóriában, Báder Miklósné, a Hevesi Népművészeti és Háziipari Szövetkezet elnöke, a Magyar Zeneművészet kategóriában, Szabó Sipos Máté, karmester, karnagy és a Magyar sajtó kategóriában Rohlicsek Judit, rádiós műsorvezető vehették át a Heves Megyei Prima – díjakat.

Forrás: www.heol.hu

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét