Kezdőlap Kultúra Fölszállott a páva: egri versenyzőért is szoríthatunk a mai elődöntőben

Fölszállott a páva: egri versenyzőért is szoríthatunk a mai elődöntőben

1105
0
Az első élő elődöntővel folytatódik a Fölszállott a páva 5. évada péntek este, a közmédia nézői tizenkét produkciót láthatnak a Duna Televízióban.

A Hagyomány összeköt! mottóval ezúttal felnőttek számára megrendezett népzenei és néptáncos tehetségkutató műsorban az előző hetekben már megismert tehetségek térnek vissza a képernyőre, az elődöntőket élőben láthatják a nézők pénteken 20 óra 25 perctől.

Az MTI közlése szerint az MTVA és a Hagyományok Háza közös műsorában továbbra is négy kategóriában állnak a zsűri elé: énekes szólisták és énekegyüttesek; hangszeres szólisták és zenekarok; táncos szólisták és táncos párok; néptáncegyüttesek. Az elődöntőkben minden kategóriából három-három produkciót láthatnak a nézők.

Így többek között az egri Fekete Borbála is előadja produkcióját. Mint megírtuk, a budapesti lány a megyeszékhelyen töltötte általános iskolás éveit, ahol először néptáncot tanult, majd a zongora és az ének keltette fel érdeklődését. Célja, hogy még több tudást szerezzen a magyar népzenéről, és ezzel is bővítse énekes repertoárját.

A pénteki első elődöntőben bemutatja produkcióját Varga József (Hajdúböszörmény), Cruz Heather Laura és Demarcsek Dániel (Nyíregyháza), Farkas Ágnes és Farkas Tamás (Békéscsaba), a Rákospalotai Szilas Néptáncegyüttes (Budapest), a Csaba Nemzetiségi Néptáncegyüttes (Békéscsaba), a Debreceni Hajdú Táncegyüttes, a Pünkösdi Rózsa Énekegyüttes (Tatabánya), Fekete Borbála (Eger), Ecsedi Petra (Egyek), Kőhidi Máté Péter (Pécs), a Pántlika Zenekar (Báta) és Póczos Mátyás Bendegúz (Salgótarján).

Tájékoztattak: a zsűri a négy kategória legmagasabb pontszámot elért versenyzőit juttatja tovább, összesen négy produkciót, azonban további kettő is tovább jut a középdöntőbe, őket a zsűri a műsor végén szabadkártyával ajándékozza meg. A hat továbbjutó produkció a középdöntők során már a nézők szavazatára is számíthat.

Az élő adásokat meghívott vendégprodukciók színesítik, a pénteki műsort a 2014-es gyermek Páva győztese, a Bartina Táncegyüttes és Fitos Dezső Társulatának közös produkciója nyitja meg, a műsor végén pedig a Magyar Nemzeti Táncegyüttes lép a Fölszállott a páva színpadára, akikkel színpadra áll művészeti vezetőjük, Zsuráfszky Zoltán zsűritag is.

A Fölszállott a páva műsorvezetői ezúttal is Novák Péter és Morvai Noémi lesznek.

Forrás: www.heol.hu

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét