Kezdőlap Magyarország A száz éves Jolika nénit köszöntötték

A száz éves Jolika nénit köszöntötték

707
0
Az ünnepeltet népes családja és a város polgármestere is köszöntötte a jeles nap alkalmából az Idősek Bentlakásos Otthonában.
Szécsényi Istvánné, Jolánka néni, 1917. november 03-án született, Adácson. Mint megtudtuk, hatan voltak testvérek, mindannyian lányok. Édesanyjuk fiatalon meghalt, így sokat kellett dolgozni az akkor még alig 11 éves lánynak. Iskola után kapálni járt, a ház körüli teendők is a feladatai közé tartoztak. Édesapjuk egyedül nevelte gyermekeit.

Jolika néni 17 éves korában férjhez ment, három gyermeke született. Öt unokája és hat dédunokája van, akikről mindig érdeklődik, és szívesen látja őket az otthonban. Férjét 1994-ben, idősebb fiát pedig 1995-ben veszítette el. Azóta egyedül élt, családja segítségével teltek napjai. Tavaly októberben költözött be a gyöngyösi Idősek Otthonába. Még ma is szívesen lapozgatja a színes képes újságokat.

Az ünnepelt családjával szoros kapcsolatot ápol, gyermekei rendszeresen látogatják. Unokáit, dédunokáit nagyon szereti. Lányától rendszeresen érdeklődik az otthon történtekről, leginkább is a kiskertjéről, a kerti munkálatokról.

Forrás: www.heol.hu

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét