Kezdőlap Magyarország Önkéntesek segítségével épül Gyöngyös fitnesz-szabadidőparkja

Önkéntesek segítségével épül Gyöngyös fitnesz-szabadidőparkja

1491
0
young man and dog jumping in the sky

Hamarosan megépül Gyöngyös legmodernebb fitnesz-szabadidőparkja!

A Megszépül a Városom Programot 2013-ban hívta életre az Építkezem, Felújítok elnevezésű kezdeményezés mögött álló hét építőipari cég. A program célja, hogy minden évben felújítsák egy-egy magyarországi város vagy fővárosi kerület közterületét. Idén 34 ezer 465 szavazattal Gyöngyös nyerte a programot.

– Az első elképzelés szerint a Béke téri KRESZ-park épülhetett volna meg, ám a szervező cég ezt nem tudta vállalni. Ugyanis ilyen típusú park kialakítására sem gyakorlata, sem a kivitelezésre alkalmas vállalkozója sincs – tudatta dr. Szén Gabriella önkormányzati képviselő.

A második legtöbb szavazatot kapott kisposta mögötti téren egy 11×15 méteres méteres, idősek és fiatalok számára is alkalmas új és modern fitneszpark épül helyette. Az önkormányzat biztosítja az aljzathoz szükséges faaprítékot, elvégzi a terület előkészítését, vállalja a körbekerítését is. A kivitelező cég az eszközöket szállítja és kialakítja az aljzat keretét. A kiírás tartalmazza a lakossági önkéntes munkát is, ezért a képviselő arra biztat – ahogy ő maga is teszi majd –, segítsenek minél többen a munkálatokban. A kivitelezés egyébként augusztus­ közepén valósul meg.

A tervek szerint a KRESZ-park is megszépülhetne, erről az önerős beruházásról a testület a jövő évi költségvetés elfogadásakor dönt majd.

Forrás: H. É., www.heol.hu

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét