Kezdőlap Magyarország Betegfelvételi zárlat és látogatási tilalom a Mátrai Gyógyintézetben

Betegfelvételi zárlat és látogatási tilalom a Mátrai Gyógyintézetben

675
0

A Mátrában lehullott jelentős mennyiségű hó járhatatlanná tette a 24-es számú főutat, ezért Dr. Urbán László, a mátraházi Mátrai Gyógyintézet főigazgató főorvosa betegfelvételi zárlatot és látogatási tilalmat rendelt el az intézményben. Mátraszentimrét és településrészeit nem lehet közúton megközelíteni.

Dr. Urbán László közleményében úgy fogalmazott: a hóhelyzet miatt az intézet csak speciális járművekkel közelíthető meg, valamint áramszünet is van, ezért betegfelvételi zárlatot és látogatási tilalmat rendelt el csütörtök reggel 8 órától. A főigazgató főorvos súlyos válsághelyzetnek nevezte a kialakult helyzetet, amelynek időtartamát – mint írta – nem lehet megbecsülni. Hozzátette, hogy a fenntartó Állami Egészségügyi Ellátó Központtal felvették a kapcsolatot, és minden segítséget megkapnak tőlük. Az intézményben a betegellátás zavartalanul működik.
A Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közleményében az olvasható: a legtöbbször úttestre vagy vezetékekre dőlt fák és letört faágak miatt hívták a tűzoltókat, a legtöbb beavatkozás pedig Parádon, Parádsasváron, Gyöngyös-Mátrafüred térségében volt, de Andornaktályára is riasztottak egységet. A havazás és az erős szél miatt a közműhálózat is sérült. Mátraszentimrén, Mátraszentlászlón, Mátraszentistvánon, Fallóskúton, Bagolyirtáson, Galyatetőn és Mátraházán  nincs áram, ez megközelítőleg ezerhatszáz fogyasztási helyet érint. A rendkívüli időjárás miatt tegnap a rendőrség lezárta a 24-es főutat a 7-es kilométerszelvénytől egészen a galyatetői elágazóig, a 28-as kilométerig. Ezen kívül lezárták a 2408-as utat Mátrakeresztestől a galyatetői elágazóig, valamint a 2505-ös utat Felsőtárkány és Répáshuta között.
A 24-es számú főút lezárása miatt elzárt településsé vált Mátraszentimre és a közigazgatásilag nem önálló Galyatető, Kékestető, Mátraszentlászló, Mátraszentistván, Mátraháza településrészek. A mentésben résztvevő járművek a rendőrségi útlezárás ellenére, indokolt esetben meg tudják közelíteni az elzárt települést, illetve településrészeket.

Forrás: www.kekesonline.hu

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét