Kezdőlap slide Országos közlekedésbiztonsági akció

Országos közlekedésbiztonsági akció

681
0
A közlekedésbiztonsági kampányhoz csatlakozott szervizek és optikai szaküzletek díjmentes vizsgálatokkal várják a járművezetőket.

Az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság és az X-MEDITOR Kft. közös, Látni és látszani plusz elnevezésű közlekedésbiztonsági kampánya a balesetmentes közlekedés érdekében felhívja a figyelmet a látás és a láthatóság kiemelt fontosságára.

a2-plakat

Idén 2016. október 15-én kezdődött és 2016. december 10-ig tart az országos akció, melynek keretében a járművezetők térítésmentesen megvizsgáltathatják a járművük láthatóságáért felelős alkatrészeket a kampányhoz csatlakozott szervizekben. A regisztrált optikákat felkeresve pedig díjmentes látásellenőrzésre és hasznos tanácsokra számíthatnak.

A kezdeményezés az előző évekhez képest új elemekkel, lehetőségekkel bővült. A járművek célirányos átvizsgálásán túl lehetőség van az általános műszaki állapotára is kiterjedő vizsgálatra, továbbá emelkedett a kezdeményezésben résztvevő szervizek és optikák száma is.

latni-es-latszani

Az év végéhez közeledve egyre inkább a csapadékos időjárás a jellemző, ezáltal az utak csúszóssá válnak és a látótávolság is lecsökken. Az őszi, téli hónapokban a közúti balesetek jellemző oka, hogy a gépjárművezetők nem az időjárási-, látási- és útviszonyoknak megfelelően közlekednek, továbbá fontos felhívni a figyelmet a járművek megfelelő felkészítésére.

Ehhez nyújt segítséget a „Látni és Látszani Plusz” kampány, melyhez Heves megyében eddig öt szerviz és három optikai szaküzlet csatlakozott. Elérhetőségeik a www.latnieslatszani.hu oldalon megtalálhatóak.

Forrás: www.brfk.hu

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét